Imprimare

Aproape 3 candidati pe loc la rezidentiatul in farmacie

La examenul de rezidentiat din 2012, concurenta in domeniul farmacie a fost de aproape 3 candidati pe un loc. Cu toate acestea, cea mai mare concurenta la nivel national s-a inregistrat in domeniul medicina dentara.

Prin urmare, la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca, 160 de candidati au concurat pentru cele 44 de locuri disponibile. Asadar, concurenta la medicina dentara a fost de 3,63 candidati pe un loc.

In ceea ce priveste domeniul farmacie, concurenta a fost de 2,86 candidati pe loc, intrucat s-au inscris 43 de candidati pe 15 locuri disponibile. Concurenta la medicina a fost mai redusa, de 1,15 candidati.

Pe de alta parte, in centrul universitar Targu Mures situatia a fost asemanatoare. Astfel, cea mai mare concurenta a fost tot in domeniul medicina dentara, unde 93 de absolventi de medicina dentara au candidat pentru cele 16 locuri scoase la concurs prin concursul de rezidentiat. La farmacie, concurenta a fost de trei persoane pe un loc, in timp ce la medicina concurenta a fost cam de 1,5 candidati pe un loc.

Posturi scoase la concurs inclusiv pentru spitalele universitare

La fel ca si in celelalte centre universitare, concursul de rezidentiat s-a desfasurat fara niciun fel de incidente, candidatii urmand a primi rezultatele oficiale de indata ce ele vor fi confirmate de catre Ministerul Sanatatii.

In centrul universitar bucurestean, cea mai mare concurenta a fost tot pentru medicina dentara.

Spre deosebire de alti ani, s-au scos posturi la concurs in spitale universitare, institute national, dar si in spitale judetene si municipale, dupa cum a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Alexandru Rafila. Puteti afla AICI cateva impresii ale candidatilor care au sustinut examenul in Bucuresti, imediat dupa terminarea acestuia.

Componenta comisiilor care au intocmit subiectele

Subiectele au fost elaborate de fiecare centru universitar in parte, intrucat concursul de rezidentiat a fost descentralizat, la fel ca si in anul precedent.

Puteti consulta AICI componenta comisiei locale de rezidentiat din Craiova
Puteti consulta AICI componenta comisiei locale de rezidentiat din Timisoara
Puteti consulta AICI componenta comisiei locale de rezidentiat din Bucuresti
Puteti consulta AICI componenta comisiei locale de rezidentiat din Targu Mures
Puteti consulta AICI componenta comisiei locale de rezidentiat din Iasi

Precizam ca UMF Cluj Napoca nu a publicat componenta comisiei care a intocmit subiectele la concursul de rezidentiat.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/aproape-3-candidati-loc-rezidentiatul-farmacie_6096/

lauff lautf laurf