Imprimare

Farmacistii rezidenti, repartizati pe clinici si stagii incepand cu 18 decembrie

Rezidentii care au fost confirmati in rezidentiatul pe post si pe loc in domeniile farmacie, medicina si medicina dentara, sesiunea noiembrie 2012, si care au optat pentru pregatirea in centrul universitar Bucuresti vor fi repartizati pe clinici de indrumare in perioada 18 - 20 decembrie 2012, in Amfiteatrul Mic de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. De asemenea, in perioada mentionata va avea loc repartitia medicilor rezidenti pe stagii de pregatire.

Consultati AICI programarea pe zile, ore si specialitati

Consultati AICI lista optiunilor privind primul stagiu pentru fiecare specialitate si perioada desfasurarii acestuia

Farmacistii rezidenti sunt nevoiti sa aiba asupra lor la repartitie un act de identitate pentru legitimare, adeverinta eliberata de unitatea angajatoare (loc), adeverinta eliberata de unitatea angajatoare din care sa reiasa ca acestia au incheiat contract individual de munca pe durata nedeterminata (post), acceptul de primire la medicul primar pentru specialitatea medicina de familie, sub indrumarea caruia se efectueaza pregatirea.

Rezidentii vor primi trei documente la repartitie:
- adresa de stagiu cu care se vor prezenta la unitatea sanitara la care au fost repartizati pentru efectuarea primului stagiu
- adresa catre unitatea angajatoare
- adresa de indrumare metodologica pentru toata durata pregatirii in rezidentiat pe care o vor prezenta coordonatorului de rezidentiat in specialitatea in care sunt confirmati rezidenti

AICI gasiti lista unitatilor de indrumare metodologica

Reamintim ca pana pe data de 17 decembrie, cei confirmati prin ordin de ministru vor fi incadrati ca rezidenti, in baza adeverintei eliberate de comisia locala de rezidentiat.

Potrivit legii, prezentarea la stagii se face incepand cu 1 ianuarie 2013. De asemenea, contractul individual de munca se va incheia tot incepand cu data de 1 ianuarie 2013, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr.18/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

"Rezidentii se vor prezenta la stagii nu in data de 1 ianuarie, care este un termen generic, ci in prima zi de lucru din anul viitor. In schimb, contractul de munca va fi incheiat cu data de 1 ianuarie 2013. Sunt doua lucruri diferite", a declarat pentru PaginaMedicala.ro conf. dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

La concursul de rezidentiat din acest an au participat peste 5000 de absolventi de medicina. Majoritatea a sustinut examenul in domeniul medicina. In Bucuresti, in domeniul farmaciei gradul de promovabilitate la concursul de rezidentiat a fost de peste 90%.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/farmacistii-rezidenti--repartizati-clinici-stagii-incepand-18-decembrie_6105/

lauff lautf laurf