Imprimare

Conditiile de ocupare a posturilor vacante de farmacist, modificate

Ministerul Sanatatii a luat decizia de a modifica ordinul prin care medicii, medicii dentisti si farmacistii pot accesa posturile vacante in sistemul public de sanatate. Potrivit unui nou act normativ, de curand publicat in Monitorul Oficial, publicatia de concurs va cuprinde unitatea sanitara si specialitatea in care se publica postul, fara a se preciza insa gradul profesional.

"La post se poate prezenta oricare dintre cele trei categorii profesionale - medicul rezident aflat in ultimul an de pregatire, specialistul sau primarul. Spre exemplu, daca medicul rezident ia intre timp specialitatea, nu mai trebuie sa modificam conditiile de concurs, asa cum se intampla inainte. Prin urmare, este vorba de mai putina birocratie", a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii.

Pana acum, publicatia de concurs cuprindea unitatea sanitara si specialitatea in care se publica postul, cu precizarea gradului profesional si, dupa caz, a supraspecializarilor si competentelor.

Conditiile de indeplinit pentru ocuparea posturilor

In momentul de fata, conform noului ordin in vigoare, pe langa faptul ca publicatia de concurs va cuprinde unitatea sanitara si specialitatea in care se publica postul, sunt precizate atestatele de studii complementare pe care trebuie sa le detina candidatii.

In lege se arata ca pentru posturile de medic, medic dentist sau farmacist specialist concureaza rezidenti aflati in ultimul an de pregatire, specialisti ori primari confirmati in specialitatea in care se publica postul, in timp ce pentru posturile de medicina generala sau de familie concureaza medici generalisti cu drept de libera practica, rezidenti aflati in ultimul an de pregatire, specialisti sau primari confirmati in specialitatea medicina generala/medicina de familie.

In ceea ce priveste posturile de medic dentist, pentru acestea pot concura medici dentisti cu drept de libera practica, specialisti sau primari confirmati in specialitatea stomatologie generala. Totodata, ordinul precizeaza ca pentru posturile de farmacisti concureaza farmacisti cu drept de libera practica, specialisti sau primari confirmati in specialitatea farmacie generala.

De asemenea, pentru posturile de biolog, biochimist si chimist candideaza, dupa caz, biologi, biochimisti, chimisti debutanti, biologi, biochimisti, chimisti, respectiv biologi, biochimisti, chimisti specialisti sau principali.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/conditiile-ocupare-posturilor-vacante-farmacist--modificate_6107/

lauff lautf laurf