Imprimare

Farmacistii specialisti isi pot ridica certificatele de la DSP-uri

Farmacistii care  care au promovat examenul de specialist din sesiunea octombrie 2012 si au finalizat stagiul de rezidentiat pana pe data de 1 ianuarie 2013 au posibilitatea de a intra in posesia certificatelor de specialist din cadrul Directiilor de Sanatate Publica judetene.

Conform unui anunt al Ministerului Sanatatii, certificatele de specialist nu se mai afla la sediul institutiei, ele fiind trimise la DSP-uri conform optiunilor exprimate de candidati.

Medicii, medicii dentisti si farmacistii care au participat la examenul de specialist din 18 octombrie 2012 au primit rezultatele sapte zile mai tarziu.

Cei mai multi candidati inscrisi au fost in specialitatea medicina de familie. De asemenea, alte specialitati disputate au fost diabetul zaharat, nutritia si bolile metabolice, medicina interna si medicina muncii.

Confirmarea in specialitate, dupa finalizarea stagiului

Totodata, medicii care au sustinut si au promovat examenul de specialist in sesiunea octombrie 2012, dar care vor incheia stagiul de pregatire ulterior datei de 15 ianuarie, vor putea fi confirmati in specialitate abia dupa finalizarea acestuia.

Prin urmare, medicii sunt nevoiti sa transmita Ministerului Sanatatii o cerere de confirmare ca specialist. Aceasta trebuie sa fie insotita de o adeverinta eliberata de unitatea angajatoare, din care sa rezulte data finalizarii pregatirii.

Potrivit anuntului MS, adeverinta va fi transmisa in original si va purta data de emitere ulterioara finalizarii pregatirii.

In ceea ce priveste medicii inscrisi in program la a doua specialitate, adeverinta va fi eliberata de coordonatorul de pregatire.

Peste 1.800 de medici, medici dentisti si farmacisti au sustinut examenul de specialist

Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti au avut posibilitatea de a-si depune dosarul la sediul directiilor de sanatate publica in perioada 3-19 septembrie 2012.

Pentru sesiunea din acest an a examenului de specialist au fost aprobate noi tematici in endodontie, parodontologie si protetica dentara.

Ca in fiecare an, examenul de specialist in Anestezie si Terapie Intensiva a avut loc mai devreme cu aproximativ trei saptamani decat sustinerea probelor in celelalte specialitati.

La sesiunea din toamna anului trecut a examenului de specialist (19 octombrie) s-au prezentat 1.857 de medici si farmacisti, in timp ce la sesiunea din 14 martie 2012, s-au inscris in total 549 de candidati.

Autor: Claudia Spridon

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/farmacistii-specialisti-pot-ridica-certificatele-dsp-uri_6121/

lauff lautf laurf