Imprimare

Locurile disponibile in cea de-a doua specialitate, regim cu taxa

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti a publicat lista cu locurile disponibile pentru cea de-a doua specialistate in regim cu taxa, examen pentru care inscrierile au loc in a doua decada din luna februarie.

Potrivit institutiei de invatamant medical, medicii, medicii dentisti si farmacistii au la dispozitie 533 de locuri, cele mai multe fiind disponibile in specialitatile medicina de familie (50), cardiologie (40) si gastroenterologie (30). In ceea ce priveste medicii dentisti, acestia se pot inscrie in concurs pentru urmatoarele specialitati:
- endodontie - 2
- ortodontie si ortopedie dento-faciala - 4
- parodontologie - 2

Nu au fost scoase la concurs locuri pentru specialitatea chirurgie dento-aleveolara si chirurgie orala si maxilo-faciala.

Puteti consulta lista AICI. 

Potrivit anuntului UMF Bucuresti, in perioada 04.02-20.02.2013 se vor elibera avize privind inscrierea ulterioara la Ministerul Sanatatii. Cadrele medicale interesate isi pot depune dosarele in perioada 08.02 - 20.02.2013.

In ceea ce priveste avizele, ele sunt eliberate la rectorat, departamentul postuniversitar, in baza urmatoarelor documente: cerere catre rector privind specialitatea solicitata si indrumatorul ales, acordul scris al indrumatorului pentru specialitatea solicitata (in original), xerox certificat medic specialist, xerox libera practica (Colegiul Medicilor).

Avizele vor fi eliberate in functie de locurile disponibile fiecarei specialitati.

Peste 1800 de locuri la concursul din toamna lui 2012

In luna septembrie 2012, candidatii au avut la dispozitie 1800 de locuri, la nivel national in cadrul celei de-a doua specialitati. Cele mai multe locuri disponibile au fost in Bucuresti, urmat de Cluj, Timisoara, Targu Mures si Iasi. Cele mai putine locuri disponibile in toamna anului trecut au fost in Galati.

Desfasurat in regim cu taxa, programul de pregatire are aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva. Potrivit metodologiei, stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza, iar echivalarea este facuta de catre institutiile de invatamant superior medical care organizeaza rezidentiat.

Durata si modulele necesare finalizarii pregatirii vor fi stabilite de catre Ministerul Sanatatii.

In conditiile in care numarul solicitarilor pe o anumita specialitate va depasi numarul de locuri acordate, coordonatorul de program are dreptul sa organizeze teste de selectie. Avizul de inscriere va fi primit de catre candidatii care se claseaza in limita numarului de locuri aprobate.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/locurile-disponibile-de-a-doua-specialitate--regim-taxa_6128/

lauff lautf laurf