Imprimare

Anticonceptionale interzise in Franta, comercializate la noi

Anticonceptionalele Diane 35 au fost interzise in Franta, dat fiind faptul ca mii de femei au acuzat probleme de natura medicala in urma utilizarii produselor, iar alte patru au decedat, anunta realitatea.net.

Conform sursei citate, autoritatea franceza care reglementeaza medicamentele a luat decizia de la retrage pilulele contraceptive din farmacii, insa Agentia Nationala a Medicamentului nu le va interzice pana nu va fi facuta publica decizia Comisiei Europene in acest caz.

"In decurs de 2 luni se va pronunta o decizie a comisiei europene in sensul fie al suspedarii autorizatiei de punere pe piata, fie al adaugarii de noi informatii sau atentionari speciale in prospectul, fie in ultima instanta de anulare a autorizatiei de punere pe piata. Agentia nationala a medicametului nu are motiv sa adopte aceea masura ca si in Franta pentru ca nu s-au semnalat reactii adverse sau un deces", a declarat Anca Crupariu, purtator de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului.

O ancheta derulata de autoritatile franceze a scos la iveala faptul ca patru femei au murit in urma utilizarii contraceptivelor Diane 35. Cea mai grava complicatie a anticonceptionalelor este trombembolismul pulmonar.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/anticonceptionale-interzise-franta--comercializate_6130/

lauff lautf laurf