Imprimare

Peste 30 de locuri disponibile in a doua specialitate pentru farmacisti

Ministerul Sanatatii a scos la concurs 1613 locuri pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii specialisti interesati sa obtina cea de-a doua specialitate. Potrivit unui document publicat de institutie, cele mai multe locuri disponibile sunt in centrul Universitar Bucuresti - 533.

In Timisoara sunt disponibile 188 de locuri, in Cluj - 167 si in Iasi - 162. La polul opus, cele mai putine locuri pentru pregatire sunt in Brasov, Galati si Constanta.

Candidatii au la dispozitie un numar mare de locuri in specialitatea medicina de familie. In toate centrele universitare, cadrele medicale pot opta pentru pregatirea in aceasta specialitate.

In ceea ce priveste medicii dentisti, ei pot opta pentru pregatirea in chirurgie orala si maxilo faciala. In Arad, Craiova, Cluj si Iasi, au fost scoase la concurs 5 locuri in aceasta specialitate. De asemenea, Ministerul Sanatatii mai pune la dispozitia candidatilor 10 locuri in specialitatea endodontie, 10 locuri in specialitatea ortodontie, 4 in specialitatea parodontologie si 16 in protetica dentara.

Inscrierile au loc pana pe 20 februarie 2013

Farmacistii au posibilitatea de a-si depune dosarul fie pentru specialitatea farmacie clinica (24 de locuri) sau in specialitatea farmacologie clinica (14 locuri).

Prin urmare, medicii, medicii dentisti si farmacistii isi pot depune dosarele de inscriere in programul de pregatire in cea de-a doua specialitate in regim cu taxa in perioada 11.02.2013 - 20.02.2013.

Potrivit metodologiei, in perioada 07.02.2013 – 15.02.2013, cei interesati se vor adresa institutiilor de invatamant medical superior, pentru obtinerea avizului privind inscrierea la acest program de pregatire. Programul de pregatire se efectueaza cu frecventa si asigura, conform documentului, aceeasi calitate a pregatirii de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva.

Totusi, stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza, procedura fiind facuta de institutiile de invatamant superior medical care organizeaza program de rezidentiat in specialitatea respectiva si sunt transmise Ministerului Sanatatii, care stabileste durata si modulele necesare finalizarii pregatirii.

In metodologie se arata ca daca numarul solicitarilor depaseste numarul locurilor aprobate, coordonatorul programului de pregatire este cel care va organiza un test de selectie, candidatii clasati in limita numarului de locuri aprobate fiind cei care primesc avizul de inscriere in program.

Programul de pregatire incepe la mijlocul lunii martie 2013

Referitor la dosarul pe care medicii, medicii dentisti si farmacistii sunt nevoiti sa il depuna la sediul Ministerului Sanatatii, acesta va contine urmatoarele documente:
- cerere de inscriere, in care se va preciza: numele si prenumele, locul actual de munca si
tipul de contract de angajare, specialitatea actuala, specialitatea pentru care se doreste inscrierea, precum si date de contact (nr. telefon, e-mail);
- acordul angajatorului de participare la programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, cu precizarea specialitatii si a centrului universitar de pregatire. Unitatile sanitare publice vor preciza, in adresa, modul de incadrare si retribuire pe aceasta perioada, precum si stabilirea programului de lucru, cu respectarea prevederilor Codului Muncii. Cei neincadrati vor declara pe proprie raspundere acest statut;
- avizul de inscriere la programul de pregatire eliberat de rectorat, dupa caz, decanat;
- fotocopia certificatului de medic specialist/primar
- fotocopia avizului de libera practica sau certificatului de membru al organizatiei profesionale
respective;
- certificat medical de sanatate tip A5;
- fotocopie dupa actul de identitate B.I./C.I.;
- fotocopia documentelor privind schimbarea numelui, daca este cazul;
- angajament de plata privind taxa de participare la programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa

Programul de pregatire in a doua specialitate, regim cu taxa, va incepe la data de 15.03.2013.

Puteti consulta locurile disponibile in toate centrele universitare AICI. De asemenea, in aceasta perioada medicii, medicii dentisti si farmacistii se pot inscrie pentru obtinerea atestatelor de studii complementare. Mai multe informatii despre conditiile necesare gasiti AICI.

Autor: Claudia Spridon

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/30-locuri-disponibile-doua-specialitate-farmacisti_6134/

lauff lautf laurf