Imprimare

Posibile controale la farmaciile de lant din Vrancea

Presedintele CJAS Vrancea, Mihai Copaci, intentioneaza efectuarea unor controale la farmaciile de lant din judet pentu a opri acapararea pietei de catre lanturile farmaceutice, anunta AGERPRES.

Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea a precizat luni ca trei lanturi farmaceutice elibereaza cele mai multe retele medicale iar in acest circuit sunt implicati si medicii care isi directioneaza pacientii doar catre aceste farmacii.

Mihai Copaci a spus ca intentioneaza sa discute si cu reprezentati ai Colegiului Medicilor, pentru ca medicii sa nu ii mai directioneze pe pacienti doar catre lanturile farmaceutice.

"Ne-am propus sa efectuam controale impreuna cu ANAF, deoarece contabilitatea acestor lanturi se realizeaza la nivel central si fac apel si la Colegiul Medicilor, sa se discute cu medicii specialisti si cu cei de familie sa nu mai indrume pacientii si sa lase libera alegere, in asa fel incât sa nu mai existe acest dirijism. Farmaciile independente sunt cele care contribuie la bugetul locat, pentru ca lanturile au sediile in alte orase", a mai spus Mihai Copaci.

Copaci a analizat consumul de medicamente pe Vrancea si a concluzionat ca " sunt farmaciile din lanturi care in luna decembrie au eliberat medicamente in valoare de aproximativ jumatate din fondul lunar alocat de CAS Vrancea consumului de medicamente." Acesta a aratat ca primele trei locuri in ceea ce priveste eliberarea de medicamente in Vrancea sunt ocupate de catre Sensiblu, Catena si Ropharma.

In luna decembrie, Sensiblu a eliberat 3.634 de retete in valoare de 1.146.000 lei, Ropharma a eliberat 1.937 retete in valoare de 454.181 lei, iar Catena a eliberat 4.296 de retete in valoare de 658.488 lei.
In acelasi timp, in ultimul an au disparut patru farmacii independente, care au fost cumparate de lanturile farmaceutice.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/posibile-controale-farmaciile-lant-vrancea_6138/

lauff lautf laurf