Imprimare

Alocare urgenta de fonduri pentru cumpararea medicamentelor morfinice

Guvernul a decis alocarea a 750.000 lei pentru achizitionarea in regim de urgenta a medicamentelor morfinice necesare tratamentului pacientilor oncologici.

"Banii vor fi luati din Fondul de rezerva al Guvernului si vor fi inapoiati din fondurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, la urmatoarea rectficare de buget. Tin sa precizez ca Guvernul nu da vina pe nimeni pentru aceasta situatie, el doar cauta solutii. Pe langa banii alocati, premierul a decis ca in termen de o saptamana sa fie realizat un centralizator privind achizitia medicamentelor din surse unice. In acest fel se doreste prevenirea situatiilor de forta majora precum este cea a morfinei", a declarat Dan Suciu, noul purtator de cuvant al Guvernului Romaniei.

Suma alocata a fost stabilita dupa ce autoritatile au cerut reprezentantilor CNAS un raport privind consumul de morfina.

"Suma acopera consumul mediu lunar de morfina, in concordanta cu cifrele prezentate de CNAS. Pentru a fi vigilenti, noi am mai alocat...

Mai multe detalii http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/alocare-urgenta-fonduri-cumpararea-medicamentelor-morfinice_5853/

lauff lautf laurf