Imprimare

Piata romaneasca este acoperita de medicamente generice in proportie de 70-80%

Piata romaneasca este acoperita de medicamente generice in proportie de 70 - 80%, a afirmat directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, Liviu Mihai, anunta Agerpres.

"In SUA, dupa iesirea de sub patent, 89% dintre medicamentele consumate sunt generice. Medicamentele generice in Romania ar putea acoperi toate ariile terapeutice. Medicamentele care urmeaza sa fie introduse pe lista de compensate vin sa completeze anumite tratamente pentru boli rare, dar si pentru alte patologii", a subliniat Liviu Mihai, cu prileju levenimentului Romanian Health Forum, aflat la editia a III-a.

El s-a referit la propunerea APMGR potrivit careia finantatorul - CNAS - trebuie sa stabileasca o anumita cota de recomandare a genericelor, asa cum se intampla in alte tari, cum ar fi Franta, si unde cota este de 80%.
in opinia directorului executiv al APMGR, finantatorul trebuie sa aiba in vedere si accesul cat mai larg al populatiei la medicamente.


In anul 2013 va expira patentul pentru foarte multe medicamente si la nivel global se asteapta ca intrarea de noi medicamente generice sa aduca economii serioase, a punctat reprezentantul APMGR.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/piata-romaneasca-acoperita-medicamente-generice-proportie-70-80_6176/

lauff lautf laurf