Imprimare

Ministerul Sanatatii si Colegiul Farmacistilor doresc educarea publicului cu privire la uzul medicamentelor

Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) doreste initierea unei campanii de informare a populatie asupra riscurilor privind pericolul la care se expun cei ce cumpara medicamente de pe internet, a declarat pentru PaginaFarmacistilor.ro farm. pr. Clara Elena Popescu, vicepresedinte al CFR, in urma intalnirii avute miercuri cu ministrul sanatatii.

Printre subiectele abordate in cadrul intalnirii s-au numarat politica de preturi, aprovizionarea cu medicamente, situatia farmaciilor de spital, salarizarea farmacistilor, precum si necesitatea actualizarii si completarii cadrului normativ actual.

Punand pacientul in centrul actiunilor, cele doua parti au convenit sa instituie un sistem de lucru care include consultari lunare si colaborarea permanenta in formularea politicilor si modificarilor legislative care privesc domeniul farmaceutic.

"La toate problemele ridicate, dl. ministru a avut o reactie pozitiva, a fost de acord ca toate sunt de mare importanta pentru sectorul farmaceutic si a decis sa faca intalniri lunare cu reprezentantii CFR, pentru a reusi rezolvarea acestora. Consideram ca aceasta prima intalnire a fost de bun augur si speram ca urmatoarele sa se desfasoare sub aceleasi auspicii ", a precizat vicepresedintele CFR.

Totodata, farm. Clara Elena Popescu a spus ca subiectele discutate in intalnirea cu ministrul au fost adoptate spre dezbatere anterior, de Adunarea Generala a CFR, desfasurata miercuri, 24 aprilie.


 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ministerul-sanatatii-colegiul-farmacistilor-doresc-educarea-publicului-privire-uzul-medicamentelor_6182/

lauff lautf laurf