Imprimare

Producatorii de statine trebuie sa avertizeze pacientii asupra efectelor negative

Agentia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) impune producatorilor de medicamente din clasa statinelor, unele dintre cele mai prescrise medicamente din lume, sa-i avertizeze pe pacienti cu privire la riscurile de diabet, pierderi ale memoriei si dureri musculare asociate acestei clase de medicamente, anunta Agerpres.

FDA a analizat o serie de studii care indica faptul ca pacientii tratati cu medicamente anticolesterol pot suferi o usoara crestere a nivelului de zahar din sange si se pot chiar imbolnavi de un diabet de tipul 2.

"Noi dorim ca medicii si pacientii sa dispuna de informatii la zi privind riscurile medicatiei cu statine, insa dorim si sa-i asiguram ca medicamentele din aceasta clasa raman benefice pentru sanatate, micsorand nivelul colesterolului din organism", a declarat Mary Parks, directorul departamentului pentru produse endocrinologice din cadrul Biroului de evaluare a medicamentelor din FDA.

Toate medicamentele din familia statinelor fac subiectul...

Mai multe detalii http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/producatorii-statine-trebuie-avertizeze-pacientii-efectelor-negative_5859/

lauff lautf laurf