Imprimare

Asociatia Romana a Farmacistilor de Spital a devenit membra a EAHP

Asociatia Romana a Farmacistilor de Spital a devenit din iunie membra a Asociatiei Europene a Farmacistilor de Spital (EAHP).

In cadrul Adunarii Generale a EAHP ce s-a desfasurat al Atena in perioada 14-15 iunie, organizatia europeana a primit in randurile sale asociatiile nationale ale farmacistilor de spital din Romania si Malta.

"Calitatea de membru al EAHP ofera farmacistilor de spital din Romania o oportunitate reala de a participa la eforturile pan-europene de aplicare a unor standarde inalte in farmacia de spital si a impartasi bunele practici. Romania poate aduce o contributie importanta in aceasta privinta si vom fi activi, atat eu cat si echipa ANSFR, si implicati in aceste discutii si activitati", a declarat Paul Andreianu, delegatul Asociatiei Nationale a Farmacistilor de Spital din Romania (ANSFR).

Dezvoltarea si reprezentarea intereselor profesionale ale farmacistilor de spital reprezinta misiunile centrale ale EAHP, spune presedintele acesteia, dr Roberto Frontini.

Prin urmare, "participarea fiecarui nou membru la activitatea asociatiei contribuie la indeplinirea obiectivelor noastre si la asigurarea unei cooperar pan-europene pentru a implementa standarde inalte farmaciei de spital. Am fost foarte impresionat deja de profesionalismul acestor doua asociatii si astept multi ani de succes de lucru impreuna", a declarat presedintele EAHP.

Una dintre cele mai vechi asociatii profesionale din sanatate, Asociatia Europeana a Farmacistilor de Spital a fost infiintata in 1972, cand reprezentnatii a sase tari au semnat statutul EAHP la Copenhaga. Primele tari membre au fost Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Franta, RFG si Olanda. Ulterior au aderat Irlanda, Spania, Norvegia, Grecia, Austria, Suedia si Elvetia. In anii '90, acestora li s-au alaturat Italia, Portugalia, Ungaria, Luxemburg, Finlanda, Slovacia, Slovenia si Cehia. Ultimele tari care au aderat al EAHP au fost Bulgaria si Bosnia Hertegovina.

ANFSR a luat fiinta in 2008, dar demersurile au fost incepute in decembrie 2007, la Cluj-Napoca, la initiativa farmacistilor de spital din judetul Cluj.

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/asociatia-romana-farmacistilor-spital-devenit-membra-eahp_6226/

lauff lautf laurf