Imprimare

Beatrice Ancuta, noul Country Manager Romania Moldova al companiei Ewopharma

Incepand cu luna septembrie a acestui an, Beatrice Ancuta va prelua postul de Country Manager Romania & Modova al companiei Ewopharma.

Dupa o activitate de succes de 8 ani in cadrul companiei AstraZeneca, Sales Director Romania & Sales Excellence Director South East Europe al companiei farmaceutice, Beatrice Ancuta a decis sa faca o schimbare in cariera sa.

Ea s-a alaturat in anul 2005 echipei AstraZeneca, avand pana in acel moment responsabilitati si roluri diferite in echipele de Vanzari, Marketing, Medical din companiile Bristol Myers si Schering Plough.

In AstraZeneca a inceput cu o echipa mica de 30 de oameni si cu o performanta anuala de 13 milioane de dolari (pozitia 19) pentru a ajunge in 2012 la 132 milioane de dolari (pozitia 8 in topul companiilor din piata farmaceutica) si o echipa de aproximativ 250 de profesionisti.

Pentru Beatrice Ancuta cea mai importanta realizare in cadrul companiei AstraZeneca o reprezinta ECHIPA, despre care se spune ca este una dintre cele mai performante din piata farmaceutica locala. “Din acest motiv decizia de a parasi compania nu a fost deloc usoara. Ma despart cu greu de echipa si de AstraZeneca. Mi-am petrecut o buna parte din viata aici si compania a devenit aproape a doua mea familie. si exact ca intr-o familie provocarile au fost cele care ne-au apropiat, iar depasirea cu succes a acestora ne-a determinat sa mergem impreuna inainte”, a declarat Beatrice Ancuta.

Ewopharma AG este succesoarea companiei Leclerc & Co.- fondata in 1959 de catre Ernst Wohlgemuth si Marcel L. Leclerc - cu sediul la Schaffhausen, Elvetia. Totul a pornit de la o idee indrazneata: in anii comunismului, reprezentarea in spatiul Europei centrale si de est a companiilor farmaceutice vest-europene. Astfel, inca din anii '60-'70 Ewopharma deschidea birouri de reprezentare la Praga, Bratislava, Budapesta, Bucuresti, diversificand si crescand treptat portofoliul de produse.

In prezent grupul Ewopharma A.G. este reprezentat in 14 tari din Europa Centrala si de Est, precum si Ucraina si tarile baltice. In 2010 cifra de afaceri la nivel de grup se ridica la suma de 85 milioane de euro.

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/beatrice-ancuta--noul-country-manager-romania-moldova-companiei-ewopharma_6232/

lauff lautf laurf