Imprimare

Statistica: Romania a inregistrat un deficit de 424,2 milioane euro in comertul cu produse farmaceutice de baza in T1

Romania a inregistrat un deficit de 424,2 milioane euro in comertul cu produse farmaceutice de baza si preparate farmaceutice, in primul trimestru din acest an, se arata intr-un buletin statistic de industrie realizat de Institutul National de Statistica (INS), citat de Agerpres.

Astfel, in primele trei luni din acest an exporturile FOB de astfel de produse au fost de 227,4 milioane euro, in crestere cu 13,9% fata de aceeasi perioada a anului precedent. in ceea ce priveste importurile CIF, acestea au fost de 651,6 milioane euro, in crestere cu 0,8% fata de T1 2012.

Potrivit unei anchete privind veniturile si consumul populatiei realizata de Institutul National de Statistica, o gospodarie a cheltuit lunar, in medie, pe medicamente 58,21 lei, in primul trimestru din acest an.

In mediul urban, o gospodarie a cheltuit 69,33 lei lunar, in medie, pe medicamente de uz uman, in timp ce in mediul rural cheltuielile cu aceste produse s-au ridicat la 43,73 lei.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/statistica-romania-inregistrat-deficit-424-2-milioane-euro-comertul-produse-farmaceutice-baza-t1_6251/

lauff lautf laurf