Imprimare

Rezistenta la antibiotice provoaca 23.000 de morti pe an,in SUA

Rezistenta la antibiotice afecteaza anual cel putin doua milioane de oameni, in SUA, si provoaca cel putin 23.000 de morti, releva un raport al autoritatilor sanitare citat marti de AFP si preluat de Agerpres.

Studiul publicat de Centrul federal pentru controlul si prevenirea bolilor /CDC/, care se refera doar la cazurile de infectii tratate in spitale, scoate in evidenta cat este de important sa nu se faca exces de antibiotice.

In peste jumatate din cazurile studiate, recurgerea la antibiotic nu ar fi fost necesara sau a fost chiar inadecvata, cum este de pilda in cazul infectiilor virale.

Raportul avertizeaza si asupra pericolului unei crize de tratamente eficiente impotriva acestor infectii,in conditiile in care numarul de antibiotice nou dezvoltate este insuficient pentru a face fata necesitatilor pe termen scurt.

"Daca nu suntem atenti, vom intra in curand in era post-antibiotic", a avertizat  dr. Tom Frieden, directorul CDC. Potrivit acestuia, "pentru anumite boli si anumiti microbi, ne aflam deja intr-o atare situatie".

"Pierderea unor tratamente eficiente impotriva anumitor agenti patogeni ne submineaza nu doar capacitatea de a lupta impotriva infectiilor de rutina, dar si pe cea de a lupta impotriva complicatiilor grave care pot fi critice pentru unele persoane suferinde de alte probleme medicale" citeaza Agerpres.

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/rezistenta-antibiotice-provoaca-23-000-morti-an-in-sua_6264/

lauff lautf laurf