Imprimare

Noi medicamente generice corespunzatoare DCI Imatinibum, pe piata romaneasca

Pe piata romaneasca vor fi disponibile medicamentele generice corespunzatoare Denumirii Comerciale Internaționale (DCI) Imatinib, in urma expirarii patentului medicamentului inovator, a anuntat Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).

"Aparitia echivalentelor generice pentru DCI Imatinibum imbunatateste, in primul rand, viata pacientilor bolnavi de leucemie, care beneficiaza astfel de un tratament de calitate, mult mai accesibil ca pret. Datele din piata arata ca, in urma introducerii medicamentelor generice Imatinib, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a tratat cu 17% mai mulți pacienti fata de perioada anterioara, folosind acelasi buget, si a facut astfel o economie de 1.380.000 RON in cele sase luni de cand au fost introduse alternativele generice, fara a fi raportate reacții adverse sau alte probleme de eficienta ale tratamentului", a explicat Laurentiu Mihai, director executiv al APMGR.

Sumele economisite de CNAS prin substituirea medicamentelor inovatoare cu corespondentele lor generice devin disponibile pentru a acoperi tratamentul impotriva cancerului la pacientii aflati pe listele de asteptare, precum si pentru alte necesitati ale sistemului sanitar, cum ar fi cresterea retributiei personalului din sanatate.
In prezent, produsele generice ale companiilor producatoare au putut fi prescrise pentru toate indicatiile originalului care nu sunt protejate.

Conform legislatiei in vigoare, imediat cum protectia acestor indicatii terapeutice va expira, produsele generice vor putea fi prescrise in toate afectiunile tinta. La nivel european, deja sunt utilizate, din acest an, corespondentele generice ale medicamentului original care cresc accesibilitatea pacientilor la tratamentul cu Imatinib si determina o reducere semnificativa a costurilor pentru sistemele de sanatate.

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) reprezinta principalele companii producatoare de medicamente generice din Romania: Actavis, AC Helcor, B. Braun Pharmaceuticals, Biofarm, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Glenmark Pharmaceuticals, Infomed Fluids, Krka, Labormed, Magistra CC, Medochemie, Sandoz, Terapia-Ranbaxy, Teva, Zentiva.

APMGR este afiliata la Asociatia Europeana a Producatorilor de Medicamente Generice (EGA) organizatia europeana care reuneste cele mai importante companii farmaceutice producatoare de medicamente generice, parte a asociatiei internationale a medicamentelor generice (IGPA) - International Generic Pharmaceutical Alliance.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/medicamente-generice-corespunzatoare-dci-imatinibum--piata-romaneasca_6274/

lauff lautf laurf