Imprimare

Amenzi pentru companiile care nu distribuie medicamentele cerute in farmacii

Companiile care nu vor distribui medicamente farmaciilor vor primi amenzi de pana la 100.000 lei pentru nerespectarea serviciului public, a declarat Marius Savu (foto), presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), in cadrul “Pharma Forum Services”, conform Agerpres.

Savu a transmis farmacistilor sa sesizeze ANM atunci cand nu primesc produsele pe care le-au solicitat, in asa fel incat agentia sa intervina cat mai repede. El a aratat ca sunt cazuri in care din farmacii lipseste cel mai ieftin medicament pentru ca exista un “interes comercial” de a avea un medicament mai scump in acea farmacie.

“Am constatat in ultima perioada ca exista produse sensibile pe care clientii nu le gasesc in farmacii, lucru care nu este de acceptat si trebuie sa gasim o solutie de respectare a regulilor. Un detinator de Autorizare de Punere pe Piata si un distribuitor au obligatia ca, atunci cand o farmacie are nevoie de un produs pentru un pacient care i-a calcat pragul, sa poata sa il aduca. In cazul in care nu se va intampla asa, se va trece la masuri coercitive", a explicat Savu.

Un fenomen ce ia amploare arata ca unele medicamente nu se gasesc in tara noastra pentru ca sunt vandute in alte tari UE.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/amenzi-companiile-distribuie-medicamentele-cerute-farmacii_6276/

lauff lautf laurf