Imprimare

Agentia Nationala a Medicamentului: Daca am avea vreo cerere de punere pe piata a canabisului medicinal, am aproba-o

Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) nu a primit nicio cerere de punere pe piata a canabisului medicinal, insa, daca ar aparea o solicitare in acest sens, care ar intruni toate normele de calitate si de siguranta cerute de legislatia in vigoare, produsul ar fi aprobat in regim de urgenta, conform Mediafax.

"Nu am primit nicio cerere in vederea obtinerii autorizarii de punere pe piata a unor canabisului medical. Daca am primi un astfel de dosar, care sa respecte toate normele de calitate si de siguranta cerute de legislatia in vigoare, produsul ar fi aprobat in regim de urgenta, adica in trei luni", a declarat, dr. Marius Savu, presedintele ANM, raspunzand unei intrebari privind acest produs.

O comunitate de parinti cu copii afectati de o forma rara si incurabila de epilepsie vrea sa determine autoritatile si medicii sa accepte un tratament controversat - canabisul medicinal. Perceput in general doar ca drog, acesta a schimbat deja viata catorva dintre acesti copii, dupa ani de terapii clasice esuate.

Canabisul medicinal este considerat o minune de catre o parte dintre familii. Insa utilizarea plantei ca medicament este inca la inceput si la nivel mondial, iar medicii din Romania nu au experienta directa cu canabisul medicinal, chiar daca, potrivit legislatiei in vigoare, utilizarea sa este permisa in anumite conditii.

Tratamentul cu marijuana medicinala nu este aprobat in prezent in Romania, conform Ministerului Sanatatii.

Exista un produs medicinal din planta de cannabis aprobat in 16 state din Uniunea Europeana pentru tratamentul unor afectiuni neurologice grave, dar in prezent, nu exista nicio solicitare din partea producatorului pentru punerea pe piata din Romania a acestui medicament.

In momentul in care va exista o astfel de cerere de punere pe piata, Romania va respecta legislatia UE.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/agentia-nationala-medicamentului-cerere-punere-piata-canabisului-medicinal--aproba-o_6278/

lauff lautf laurf