Imprimare

Un nou stilou injector pentru insulina, in Europa si Canada

Un nou stilou injector reutilizabil, cu greutate redusa, pentru administrarea insulinei in jumatati de unitate va fi introdus pe piata anul viitor in Europa si Canada, conform Agerpres.

Stiloul injector este usor de utilizat si elibereaza insulina in doze de 1 pana la 30 de unitati pe injectie, cu o fereastra mare pentru afisarea dozei, cu posibilitatea selectarii dozei si cu capacitatea de a reduce intr-un singur pas numarul de unitati in cazul in care a fost depasita cantitatea de insulina, fara a se scurge insulina.

Stiloul a fost testat de persoane cu diabet zaharat de tip 1 (cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani), parinti si asistente medicale intr-un studiu necomparativ, efectuat la 167 de utilizatori de stilouri injectoare din cinci tari europene.

Oamenii care au testat produsul au fost multumiti de greutatea lui, de aproape 35 de grame, de dispozitivul mare si usor de citit, dar si de selectarea usoara a dozei, datorita butonului care este prevazut pentru a nu scurge insulina.

Stiloul indeplineste cerintele standard, trecand de toate testele pentru robustete si acuratete a dozei, dispozitivul fiind comercializat in trei culori, albastru, rosu si argintiu, pentru flexibilitate si diferentierea insulinelor. El a fost dezvoltat si este fabricat in Germania.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/stilou-injector-insulina--europa-canada_6285/

lauff lautf laurf