Imprimare

Colegiul Farmacistilor, apel la vigilenta maxima in identificarea medicamentelor contrafacute

Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) a facut apel la vigilenta maxima pentru depistarea produselor contrafacute, punctand ca se alatura demersurilor autoritatilor de a identifica cat mai rapid toate medicamentele Pegasys falsificate care au ajuns in ultima perioada pe piata, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al CFR, situatia este una extrem de grava si cu riscuri majore pentru pacienti, fenomenul medicamentelor falsificate fiind din ce in ce mai amplu la nivel mondial, nu doar in Romania.

“Este un fenomen mondial cu care, din pacate, ne confruntam si noi. Nu producatorii medicamentelor originale introduc aceste medicamente pe piata, ci sunt firme care gasesc tot felul de modalitati prin care ocolesc legea si le introduc in piata”, a declarat vicepresedintele Colegiului Farmacistilor, Clara Popescu, prin intermediul comunicatului de presa.

CFR face apel la responsabilitate maxima din partea tuturor actorilor implicati in identificarea medicamentelor contrafacute si sustine orice demers care sa impiedice patrunderea acestor produse in farmaciile din Romania.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/colegiul-farmacistilor--apel-vigilenta-maxima-identificarea-medicamentelor-contrafacute_6302/

lauff lautf laurf