Imprimare

Lista noua de medicamente compensate respecta graficele asumate

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a declarat ca ministerul pe care il conduce respecta toate graficele asumate in fata organismelor internationale in ceea ce priveste lista medicamentelor compensate, conform Agerpres.

“Nu pot sa fiu de acord cu faptul ca nu s-a facut nimic pentru actualizarea listei de compensate. Se munceste de opt luni de zile la actualizarea acestei liste si numai cine nu vrea nu stie acest lucru. In acest moment suntem in toate graficele pe care ni le-am asumat cu organismele internationale. Nu pot spune ca toata aceasta lista in integralitatea ei sau partial va putea sa intre odata toata in functiune la 1 ianuarie”, a spus ministrul.

Potrivit lui Nicolaescu, medicamentele care nu se justifica din punctul de vedere al eficientei medicale vor fi scoase de pe lista ori va fi modificata modalitatea de rambursare.

Nicolaescu a precizat ca Romania are putin specialisti in domeniul evaluarii tehnologiilor medicale si a spus ca pe site-ul ministerului au fost publicate aproximativ 50 de procese verbale-sinteza de evaluare.

“Avem putini specialisti in evaluarea tehnologiilor medicale. Daca vreti, ii numaram pe degetele de la o mana. Pe site-ul MS s-au afisat primele procese verbale-sinteza de evaluare, cred ca sunt pana acum vreo 50 de dosare evaluate. (...) Vom avea 100 de medicamente deja pana la 24-25 noiembrie. Pana la 1 decembrie le vom avea pe toate 150-160, urmand ca in cursul lunii decembrie sa facem procesul legal de transparenta decizionala asa cum prevede legea si apoi demersurile de aprobare”, a explicat demnitarul.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/lista-medicamente-compensate-respecta-graficele-asumate_6312/

lauff lautf laurf