Imprimare

Proiect de lege privind taxa de clawback, pana la sfarsitul acestui an

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (foto), a declarat luni ca pana la finalul lunii decembrie va exista un proiect de lege in ceea ce priveste taxa clawback, conform Agerpres.

“De cateva luni de zile suntem in discutii cu cele doua mari organizatii ale producatorilor de medicamente - cei internationali si cei de medicamente generice. Deja cred ca in aceasta saptamana vor avea loc doua grupuri de lucru in care sa facem clawback diferentiat. Taxa clawback, din punctul meu de vedere, pana la sfarsitul anului ar trebui sa avem forma unui proiect de lege - adica cat ar trebui sa fie taxa clawback pentru producatorii internationali si cat ar trebui sa fie ea pentru producatorii de medicamente generice in speta din Romania. Si am spus asa - taxa pentru medicamentele generice ar trebui sa fie mai mica in sensul acesta medicamentele generice s-ar ieftini, ceea ce pe mine ma intereseaza ca autoritate publica, pentru ca voi consuma mai putini bani din fondurile publice si voi putea sa utilizez banii aceia pentru servicii mai de calitate, poate sa maresc norma de hrana din spitale. Poate ca ce am face economie de la taxa de clawback am putea sa ducem aici in bucata aceasta”, a spus ministrul Sanatatii, la Realitatea TV.

Eugen Nicolaescu crede ca pana la sfarsitul anului va exista un proiect de lege in acest sens, pentru ca de la 1 aprilie 2014 sa se introduca noul sistem.

“Cred ca pana la sfarsitul lunii decembrie vom avea formula legala in sensul proiectului de lege cum ar trebui sa fie, apoi in luna ianuarie o sa venim cu o ordonanta simpla pe perioada vacantei parlamentare, ori daca nu cu un proiect de lege in februarie, martie si de la 1 aprilie sa introducem noul sistem”, a explicat ministrul.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/proiect-lege-privind-taxa-clawback--pana-sfarsitul-an_6314/

lauff lautf laurf