Imprimare

Studiu: Noi tratamente in cazul alergiilor ar putea fi introduse pe piata

In urma unei colaborari intre cercetatorii din Israel si Statele Unite, a fost descoperita un nou mod pentru tratare a alergiilor, in special a tulburarilor asociate cu eozinofilele.

Eozinofilele sunt fixate cu ajutorul interleukin 5 (IL-5), o proteina ce face ca eozinofilele sa plece din maduva osoasa si sa intre in fluxul sanguin, unde pot ajunge la diferite organe. Dr. Munitz si dr. Marc Rithenberg, director al sectiei de Alergie si Imunologie de la Cincinnati Children’s, au identificat o cale prin care arata ce se intampla cand IL-5 declanseaza eozinofilele. Noua cale identificata implica un punct de control-cheie dominat de proteine ca PIR-A si PIR-B, care au un rol important in dezvoltarea eozinofilelor, conform cercetatorilor, scrie worldpharmatoday.com.

PIR-A face ca eozinofilele sa moara si prin asta se afla intr-un continuu „razboi” de supravietuire cu proteina IL-5, cea care raspandeste eozinofilele. Cercetatorii au descoperit ca PIR-A domina in „batalie”, dar ca nu mor celulele pentru ca PIR-B impiedica actionarea sa. Pentru ca PIR-A sa „castige batalia”, este nevoie ca PIR-B sa isi inceteze activitatea.

Cercetatorii au studiat soareci astmatici si au descoperit ca, fara PIR-B, eozinofilele nu s-au mai dezvoltat in sangele si plamanii lor. Lipsa de PIR-B au oprit eozinofilele in a atinge un nivel nociv. Cercetatorii spera ca oamenii de stiinta sa poata puna accent pe sporirea de PIR-A si abilitatea sa de a omori eozinofilele sau sa influenteze puterea lui PIR-B, pentru a nu mai inhiba actiunea lui PIR-A.

Cercetatorii de la Tel Aviv University si Cincinnati Children’s Hospital Medical Center au descoperit cum acest mod omoara eozinofilele inainte ca acestea sa cauzeze probleme. Eozinofilele sunt componente ale celulelor normale din sange, dar, cand organismul produce prea multe eozinofile, acestea pot cauza o serie de boli. Aceste boli implica inflamatii cronice, rezultand deteriorarea tesutului, mai ales in sistemul gastrointestinal.

„Lucrurile fundamentale la care am ajuns ar putea, intr-o zi, sa dea rezultate bune in noi terapii de tratare a devastatoarelor boli cu eozinofile”, a spus doctorul Ariel Munitzm, unul dintre cercetatorii din departamentul de Microbiologie si Imunologie de la Sackler School of Medicine, de la Tel Aviv University si unul dintre autorii fundamentali ai studiului.

Studiul este publicat in revista de specialitate Nature Immunology.


 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/studiu-tratamente-cazul-alergiilor-putea-introduse-piata_6326/

lauff lautf laurf