Imprimare

Studiu: Spironoclatona ar putea fi folosita pentru bolnavii de artrita

Cercetatorii au descoperit ca Spironolactona, care scade tensiunea arteriala, poate diminua durerea bolnavilor de artrita.

Testele intiale au aratat ca acest medicament are potentialul de a inlatura durerea, iar oamenii de stiinta fac mai multe cercetari pentru rezultate amanuntite, scrie Daily Mail.

Studiul, condus de prof. Marion McMurdo, de la Dundee University, a aratat ca, in cazul pacientilor carora li s-a administrat 25 mg de medicament in fiecare zi, pentru cinci luni, acestia nu au mai avut dureri atat de mari. Cercetatorii vor testa in continuare medicamentul pe 86 de pacienti, peste 70 de ani, pentru rezultate noi. Acestor pacienti li se va administra fie medicamentul, fie tratament placebo pentru 12 saptamani, in urma caruia se va constata daca intr-adevar acest medicament poate fi administrat si acetor bolnavi.

Prof. Alan Silman, director medical la Arthritis Research UK, a finantat aceasta cercetare cu 135 de mii de lire. El a spus “Cunoastem spironolactona de ani buni, deci stim ca este un medicament sigur”.

Osteoartrita este o afectiune des intalnita in special la batrani, cauzand umflaturi si rigiditate articulatiilor. Boala este foarte dureroasa, iar medicamentele sunt putine.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/studiu-spironoclatona-putea-folosita-bolnavii-artrita_6328/

lauff lautf laurf