Imprimare

ARPIM are un nou presedinte

Calin Galaseanu, a fost ales presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor International de Medicamente (ARPIM).

Calin Galaseanu este medic de profesie si are o experienta de peste 15 ani in industria farmaceutica. El are experienta atat pe piata romaneasca, cat si in alte piete europene, ocupand pozitii de business management in cadrul BMS Olanda. De asemenea, din 2013, este membru in echipa de leadership european a BMS.

In anul 2013, Calin Galaseanu a fost membru in boardul ARPIM, contribuind la indeplinirea obiectivelor asociatiei.

"Consider ca principala mea misiune in calitate de presedinte ARPIM este de a consolida relatia cu autoritatile si ceilalti parteneri si impreuna sa creem un sistem de sanatate performant, fara sa uitam ca elementul central este pacientul roman. Astfel, companiile membre ARPIM pun la dispozitia autoritatilor si partenerilor expertiza lor pentru a contribui la dezvoltarea unui sistem de sanatate in beneficiul pacientului si in acelasi timp a unui mediu de business etic, predictibil si transparent”, declara Calin Galaseanu, noul presedinte ARPIM.

Anterior lui Calin Galaseanu, presedintia ARPIM a fost detinuta de catre Makis Papataxiarchis.

In continuare, in anul 2014, unul dintre cele mai importante obiective ale asociatiei ramane asigurarea accesului pacientilor romani la medicamente inovative.

"Tratarea unui pacient depinde de doua elemente esentiale: diagnosticul corect si tratamentul potrivit. Tocmai de aceea, in centrul activitatii companiilor noastre, se afla cercetarea si dezvoltarea de tratamente care uneori pot face diferenta intre viata si moarte. Dar cand vorbim de tratamente, nu ne oprim la partea de dezvoltare a noilor terapii. Pacientii trebuie sa aiba acces la cele mai bune opțiuni de tratament si este datoria asociatiei de a contribui alaturi de decidenții din sistemul de sanatate la facilitarea accesului pacientilor la acestea”, a adaugat Calin Galaseanu.

Despre ARPIM

Asociatia Romana a Producatorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) este organizatia care sustine obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internationale producatoare de medicamente originale, prezente in Romania. Acestea realizeaza impreuna peste 70% din valoarea pietei farmaceutice romanesti.

Membrii ARPIM investesc permanent in cercetare si dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacientilor medicamente originale si inovatoare, care salveaza anual mii de vieti. Principalul obiectiv al asociatiei este cresterea accesului pacientilor la medicamente, ameliorarea calitatii vietii pacientilor si implicit cresterea sperantei de viata a romanilor.

ARPIM este afiliata la Federatia Europeana a Industriei Farmaceutice (EFPIA) – organizatia europeana care reuneste cele mai importante companii farmaceutice internationale, recunoscute datorita rezultatelor la nivelul comunitatii stiintifice internaționale.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/arpim-presedinte_6343/

lauff lautf laurf