Imprimare

(P) TrueBeam STx, lider mondial in lupta cu cancerul

Vreme indelungata, aceasta maladie nu a cunoscut un remediu, poate tocmai pentru ca suferinta te invata sa nu te dai batut, sa speri din toata inima si sa devii mai bun. Un lucru e cert. Alaturi de cei bolnavi, medicii devin din ce in ce mai buni si incearca sa gaseasca metode eficiente si sigure de a invinge cancerul.

Si nu-i putin lucru ca in intreaga lume sunt tot mai multe cazuri rezolvate si oameni care se pot bucura din nou de viata.

Mecanismul inovator TrueBeam STx, in traducere libera, „noua raza” sau „raza adevarata” isi are originile tocmai in lupta asidua a inginerilor si a medicilor impotriva cancerului. „80 de pacienti din lume care au cancer si sunt iradiati cu raza superputernica si inteligenta au aceeasi rata de supravietuire in timp ca si cea atinsa prin interventie chirurgicala.

Deosebirea este ca nu au fost internati, nici anesteziati si nici operati”, informeaza Corriere della Sera.

Sistemul revolutionar TrueBeam STx incununeaza zeci de ani de munca, pe masura anilor de suferinta din intreaga lume. Radio-Oncologia sau asa-numita oncologie prin radiatii este o metoda de tratament cu ajutorul radiatiilor razelor ionizate.

Principiul de baza in ceea ce priveste tratamentul cu raze X este acela de a omori sau a izola si impiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Aceasta metoda de tratament este aplicata cu ultima generatie de aparate tehnologice, cu risc minim si cele mai bune rezultate. Principiul de baza in aplicarea Radioterapiei este, ca in timp ce celula canceroasa este supusa unui flux mortal de raze X, celulele sanatoase din jur sa nu fie vatamate.

 Ce inseamna TrueBeam STx?

TrueBeam permite un dozaj mult mai eficient de radiatii, intr-un timp mult mai scurt si are capacitatea de a radia tumora cu o foarte mare precizie. Aparatul transmite dozajul de radiatii adecvat pacientului, pe baza unui sistem de puncte determinate in prealabil in faza de planificare, prin intoarcerea pacientului. Razele sunt directionate catre tumorile tinta cu maxima precizie, datorita integrarii imagisticii, tehnologiei „Rapid Arc”, specifice dispozitivului si monitorizarii tumorii in timp real.

Aceasta este o terapie care poate fi folosita in tratarea tuturor tipurilor de cancer. „O sedinţa de radioterapie intensiva (IMRT) care dureaza in medie 15 minute poate fi efectuata cu TrueBeam in doar 2-3 minute, iar durata unei sedinte de radiochirurgie se reduce de la 35 de minute la 7 minute", explica specialistii de la Liv Hospital. in timpul tratamentului, fasciculul de radiatii este directionat catre tumoare cu o precizie de milimetri, de aceea acest dispozitiv poate proteja tesuturile sanatoase din jur. In plus, sistemul efectueaza in permanenta controale de acuratete, ceea ce inseamna ca nu vor exista devieri de la centrul zonei tratate.

 Ce simte pacientul in timpul tratamentului

In timpul tratamentului cu Truebeam pacientul este treaz si nu simte nimic. Acesta trebuie sa stea nemiscat, in anumite pozitii, de aceea se folosesc dispozitive de fixare. Cu toate acestea, aparatul nu este perturbat de miscarile reflexe sau involuntare ale pacientului, cum ar fi respiratia.

Astfel, tehnologia 4D permite relaxarea totala a bolnavului pe tot parcursul sedintei. Acest tratament se realizeaza in ambulatoriu pe o anumita perioada de timp. Apoi, bolnavul se poate intoarce la rutina zilnica imediat dupa efectuarea sedintei de tratament.

 Avantajele tratamentului cu TrueBeam STx

· Tesuturile sanatoase sunt protejate la maximum

· Efectele adverse ale radiatiei sunt reduse la minimum.

· In timpul tratamentului, pacientul nu simte durere, iar tratamentul nu necesita internare.

· Nu se intervine chirurgical.

· Intre toate aparatele existente, aparatul TrueBeam efectueaza in mod constant controalele de acuratete, asigurand astfel neabaterea de la zona unde este efectuat tratamentul.

· Datorita tehnologiei avansate perioada de pregatire inainte de tratament este scurtata.

· Datorita utilizarii dozei ridicate, timpul de tratatment este scazut la limita.

· In timp ce la celelate aparate de radioterapie o sedinta radio operatorie dureaza intre 30-90 de minute cu acesta aparat dureaza intre 5-20 minute; pentru o sedinta de 10-20 minute terapie (IMRT) sunt de ajuns 3 minute.

· Datorita tuturor acestor avantaje orientarea radierea se face direct catre tumoare.

· Reducerea numarului de sedinte.

· TrueBeam STx este un aparat de inalta performanta tehnologica cu capacitatea de a aplica si a avea incorporate toate celelalte tipuri de radioterapie.

· In plus, noul aparat poate fi folosit si in timp ce se efectueaza o chimioterapie.

Pentru prima data in Turcia este utilizat de catre Liv Hospital sistemul cibernetic de planificare a tratamentului, cu ajutorul caruia se calculeaza intr-un timp mai scurt si mai eficient doza care trebuie utilizata. Acest lucru este foarte important, deoarece „fiecare parte din organism are o limita de dozaj care nu poate fi depasita. Aceasta noua tehnologie urmareste miscarea tumorii, o identifica prin rotirea continua a sistemului de imagistica in jurul pacientului si ii administreaza doze rapide, limitând astfel efectele adverse", explica specialistii de la Liv Hospital.

 „Truebeam este, intr-adevar, o raza de speranta”

Si daca vorbim de reusitele care sunt dezvaluite presei din intreaga lume, putem vorbi de fapte concrete. Pe lânga termenii tehnici specifici domeniului medical, exista si un inteles comun al tuturor celor care au beneficiat de acest tratament. Poate ca tot ei sunt cei care au inteles cel mai bine ca viata ne-a fost data ca sa ne bucuram de lucrurile care ne pot ajuta atat de mult.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/truebeam-stx--lider-mondial-lupta-cancerul_6346/

lauff lautf laurf