Imprimare

Medicamentele contra gripei contribuie la raspandirea cu mai multa usurinta a microbilor

Medicamentele pentru tratarea racelii si gripei ii pot face pe pacienti sa se simta mai bine, insa pot afecta sanatatea prietenilor si a colegilor, intrucat contribuie la raspandirea cu mai multa usurinta a microbilor, se arata intr-un studiu canadian, conform Mediafax.

Potrivit oamenilor de stiinta, aspirina, paracetamolul si ibuprofenul pot face ca persoana care si le administreaza sa se simta mai bine, intrucat ajuta la scaderea temperaturii, dar, in acelasi timp, aceste medicamente fac ca microbii sa se raspandeasca mai usor. Drept urmare, mai multe persoane se pot imbolnavi, se arata intr-un studiu citat de dailymail.co.uk.

Cercetatorii canadieni au constatat ca medicamentele luate de persoanele care au gripa, pentru a scapa de transpiratie si frisoane, sunt responsabile pentru cel putin 1 din alte 20 de cazuri de boala si mai multe decese.
Acestia sunt de parere ca persoanele bolnave ar trebui, mai degraba, sa stea acasa, sa se odihneasca si sa manance supa, decat sa ia pastile.

Oamenii de stiinta de la McMaster University din Ontario, autorii acestui studiu, au analizat mai multe studii despre gripa. Printre acestea se numara si o cercetare care arata ca dihorii au eliberat mai multe virusuri ai gripei, iar infectia a ramas in corp mai mult timp, dupa ce li s-au administrat medicamente pentru scaderea temperaturii.

Se crede ca temperaturile ridicate in urma instalarii febrei determina sistemul imunitar sa lupte contra infectiei. In absenta febrei, cantitatea de virusuri din tuse si stranut creste, astfel incat microbii se raspandesc mai repede.
Desi, pentru unii oameni, dihorii ar putea parea o alegere ciudata in acest studiu, se pare ca simptomele gripei manifestate de aceste animale sunt similare cu cele ale oamenilor, spun cercetatorii.

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/medicamentele-contra-gripei-contribuie-raspandirea-usurinta-microbilor_6353/

lauff lautf laurf