Imprimare

(P) Extractul Pell Amar – traditie, inovatie si proprietati farmacologice

Foto: Extractul natural de namol sapropelic, un complex mineral-organic si enzimatic, cu proprietati biotrofice, regeneratoare, antiinflamatoare, analgetice, sedative si vasodilatatoare.

Calitatile terapeutice ale namolului sunt cunoscute inca din 1800 cand acest leac tamaduitor ”facator de minuni” a fost folosit pentru alinarea suferintelor oamenilor. Un lac sarat ce contine o astfel de bogatie naturala este lacul Balta Alba din judetul Buzau, care a fost imortalizat de catre Vasile Alecsandri prin publicarea, in 1848, a nuvelei ”Balta Alba” in revista ”Calendarul Albinei”.

 

Desi inca de pe atunci namolul de aici se utiliza in mod empiric sub forma de impachetari ale zonelor bolnave sau ale intregului corp, adevarata valorificare stiintifica a realizat-o un mare om de stiinta, in persoana domnului doctor Stefan Ionescu Calinesti, care prin anii 1970 a inceput si ulterior a reusit izolarea tuturor proprietatilor benefice ale acestui namol sub forma unui compus stabil. S-a realizat astfel binecunoscutul extract Pell Amar, care este un compus obtinut prin metode strict fizice (fara sinteze chimice) reprezentate de succesiunea proceselor de recoltare, filtrare, atomizare prin uscare. S-au concentrat astfel proprietatile benefice si s-a obtinut un produs stabil, usor de folosit si fara efecte secundare notabile.

Extractul Pell Amar are ca denumire atribuita de INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients): ”Mineral Salts and Aminoacids” (Saruri minerale si aminoacizi) si se prezinta, ca ingredient cosmetic, sub forma unei pulberi albe, integral naturala, fara conservanti sau alte adaosuri. Are in compozite saruri minerale si aminoacizi, cunoscuti a fi caramizile din care sunt construite proteinele, care stau la baza tuturor structurilor ce compun corpul uman. Dintre sarurile minerale sunt de mentionat, in ordinea descrescatoare a concentratiei lor: cloruri, sulfuri, magneziu, fosfati, calciu, seleniu, potasiu, iar dintre aminoacizi: alanina, lizina, treonina, glicina.

Actiunea farmacologica a acestui complex mineral organic si enzimatic este complexa, fiindu-i descrise multiple efecte si anume: antiinflamator, antialergic, miorelaxant (relaxarea musculaturii contractate), sedativ, vasodilatator, biotrofic (trofic, anabolizant, regenerator), chiar bacteriostatic, de reducere a multiplicarii germenilor patogeni.

Datorita acestor multiple proprietati benefice este un ingredient cosmetic ideal, fiind prezent intr-o multitudine de produse de ingrijire a pielii si a unor produse pentru sport sau SPA, sau a produselor de ingrijire orala (paste de dinti, apa de gura). De asemenea, acest extract este principiul activ din creme sau geluri de masaj si din sarurile spumante de baie. Din gama terapeutica, sunt de mentionat produsele de ingrijire a tenului acneic, gelurile sau cremele revulsive utilizate in reumatologie, neurologie sau ortopedie, precum si namolul terapeutic de tip sapropelic utilizat pentru peloterapie in afectiuni reumatismale sau degenerative.

Extractul Pell Amar este un brand autentic romanesc ce constituie principiul activ din vasta gama de produse Pell Amar, ce contine diverse formulari galenice pentru uz cosmetic, de ingrijire a pielii, de sport, SPA, masaj, regenerare, anti-aging, produse cu efect general de refacere psihosomatica si de relaxare pentru trup, minte si suflet. La acestea se mai adauga importantele game terapeutice, atat de ingrijire a tenului acneic cat si de tratament local in afectiuni reumatismale, degenerative articulare cronice, in neuropatii sau in sechele post-accidente ortopedice (fracturi, etc). in toate aceste produse farmaceutice, alaturi de extractul Pell Amar se afla si multe alte principii active naturale care isi potenteaza reciproc efectele benefice, contribuind impreuna la obtinerea unor efecte favorabile, fara reactii secundare notabile.

Experienta personala

AMINOPOWER – efect revitalizant si restructurant

In practica mea curenta de medic dermatolog am avut ocazia sa prescriu si chiar sa folosesc, pentru uz personal, produse Pell Amar din gama Aminopower si din gama Bioactive S Acne. Gama Aminopower este un brevet original Pell Amar, indicata pentru efectul sau revitalizant si restructurant anti-aging si are girul eficacitatii si sigurantei dat de studiile clinice care s-au efectuat pe voluntari. In plus, eficacitatea sa este datorata unui mecanism de actiune interesant, asemanator cu cel al toxinei botulinice (Botox), avand efect decontracturant muscular printr-o substanta activa (dipeptida) care blocheaza receptorii nicotinici pentru acetilcolina de pe placa motorie. Aceste actiuni, care pot parea strict teoretice, le-am probat atat pe pacientele mele cu ten adult, de peste 35-40 ani cat si pe propria-mi piele. Am fost foarte surprinsa sa vad o schimbare in bine a tenului meu, a prietenelor si a unor paciente care au revenit la control, dupa 2-3 luni de aplicare zilnica. Tenul nostru arata mai luminos, mai relaxat, ridurile fine se estompasera. Crema hidratanta am indicat-o dimineata, fiind buna ca si baza de machiaj, iar cea restructuranta este optim a se aplica seara, dupa curatarea prealabila a fetei cu laptele demachiant. Lotiunea tonica din aceeasi gama este bine tolerata si are rol racoritor, regenerant si tonifiant. Masca de fata este indicat a fi utilizata de 2-3 ori pe saptamana; este bine tolerata si are rol de a creste efectul cremei restructurante.

BIOACTIVE S ACNE – tratament recomandat persoanelor cu ten acneic

Gama Bioactive S Acne contine o serie intreaga de produse care pot fi utilizate de persoanele cu ten acneic, cu imperfectiuni (comedoane, puncte negre, etc), aflate intr-un stadiu incipient sau moderat de evolutie. Pe langa extractul Pell Amar, aceste produse contin multe alte principii naturale obtinute prin extractie, care au rolul de a-si creste reciproc efectele benefice. Actiunea favorabila apare dupa 2-3 saptamani de tratament, iar continuarea aplicarii diverselor produse asigura mentinerea efectelor obtinute. Fiecare persoana trebuie sa-si individualizeze tratamentul pentru a obtine efecte benefice maxime si a nu avea reactii nedorite, cum ar fi arsuri, roseata, descuamari superficiale, etc. Aceste efecte fac parte de fapt din actiunea terapeutica a topicelor antiacneice in general, iar utilizarea lor dupa un consult medical sau cosmetic avizat este esentiala pentru eficacitate si tolerabilitate maxime. Pacientii care au utilizat aceste produse aveau forme usoare sau moderate de acnee vulgara juvenila sau a adultului. Unii pacienti aveau acnee vulgara severa, cu chiste, noduli si chiar cicatrici post-lezionale. La acestia am decis initierea unui tratament sistemic adecvat, dar terapia locala, si in aceste cazuri, este foarte importanta. Utilizarea produselor din gama Bioactive S Acne a fost salutara, completand cu succes efectele benefice ale tratamentelor sistemice, fara efecte nedorite.

(P) Extractul Pell Amar – traditie, inovatie si proprietati farmacologice

Prof. Dr. Oana Coman – Doctor in stiinte medicale
Profesor Universitar la Facultatea de Medicina, Disciplina de Farmacologie si Farmacoterapie, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti

Medic primar dermatolog Spitalul Clinic ”Dr. V. Babes” Clinica Dermatologie,
Centrul medical ProEstetica

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/extractul-pell-amar-traditie--inovatie-proprietati-farmacologice_6357/

lauff lautf laurf