Imprimare

Compania Farmaceutica Nationala ar putea fi infiintata

Noul Guvern Ponta stipuleaza infiintarea Companiei Farmaceutice Nationale pentru crearea diversitatii necesare asigurarii pietei cu medicamente, se arata in documentul de Guvernare.

De asemenea, se doreste dezvoltarea Unifarm, companie de import si distributie pentru asigurarea continuitatii aprovizionarii si desfacerii de medicamente pentru populatie; repornirea si dezvoltarea activitatii Institutului Cantacuzino pentru asigurarea independentei in domeniul vaccinurilor si promovarea unor produse la export, acesta avand rol strategic national si regional.

Guvernul are in vedere compensarea medicamentelorpentru pensionarii cu venituri reduse.

Noul program de guvernare, fara mari modificari

Guvernul Ponta III pastreaza in programul politic pe care isi va asuma raspunderea in Parlament majoritatea obiectivelor in domeniul sanatatii pe care le-a avut si in programul precedent. Singura mentiune care lipseste din actualul program este „revizuirea sistemului de salarizare in directia flexibilizarii si stimularii performantei si competitivitatii prin excluderea profesiei medicale si de asistent medical, inclusiv moase din categoria personalului bugetar”.

Se urmareste pregatirea si atragerea de personal medical prin asigurarea formarii unui numar adecvat de categorii de personal cu preponderenta pentru specialitatile deficitare; reformarea rezidentiatului in ceea ce priveste admiterea, pregatirea si obtinerea calificarilor de specialist; dar si asigurarea de conditii suplimentare/motivante, in vederea instalarii de cabinete medicale in zonele defavorizate.

Totodata, se are in vedere dezvoltarea unor proiecte de atragere a resurselor umane, respectiv rezidentiatul pe post sustinut prin facilitati din partea comunitatilor locale; subventionarea chiriilor pentru medicii rezidenti si tinerilor specialisti de la comunitatile locale si acordarea unor facilitati la deschiderea cabinetelor medicale ale medicilor de familie si ale medicilor din ambulatoriul de specialitate, centrelor multifunctionale, inclusiv diminuarea redeventelor la un nivel acceptabil si coplata la utilitati etc.
 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/compania-farmaceutica-nationala-putea-infiintata_6381/

lauff lautf laurf