Imprimare

Studentii la farmacie, asteptati pe 24 martie la un webinar dedicat tuberculozei

Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania organizeaza pe 24 martie 2014, in cadrul Zilei Mondiale de Lupta anti TBC, de la ora 18:00, webinarul “Traim impreuna, respiram impreuna” pentru studentii la farmacie.

Vor vorbi Catalina Constantin, presedintele Asociatiei pentru sprijinirea pacientilor cu Tuberculoza multidrug rezistenta, si Brindusa Tiperciuc, profesor la disciplina Chimie Farmaceutica, UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca.

Proiectul isi propune informarea studentilor la farmacie si medicina din Romania cu privire la riscurile iduse si complexitatea tuberculozei: informatii generale, cauze, factori de risc, simptome, diagnostic, tratament, preventie.

“Studentii inscrisi vor avea sansa sa afle ultimele noutati legate de TBC, vor putea adresa intrebari speakerilor, vor primi recomandari si vor putea trage anumite concluzii. Pentru a primi certificatul de participare la acest webinar, studentii vor trebui sa completeze, online, un chestionar cu intrebari care fac referire la cele discutate in timpul webinarului”, a declarat Ioana Bogdan, vicepresedinte al Federatiei Asociatiei Studentilor Farmacisti din Romania.

Dintr-o populatie de aproximativ 20 milioane de locuitori, peste 34.000 de romani sufera anual de tuberculoza sensibila si 1500 de tuberculoza multidrog rezistenta (TB-MDR), o forma grava de tuberculoza in care microbul a capatat rezistenta la cel putin 2 tuberculostatice. Mai nou, a aparut o forma de tuberculoza extensiv de rezistenta care este foarte greu de tratat si cu rata de supravietuire foarte scazuta.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/studentii-farmacie--asteptati-24-martie-webinar-dedicat-tuberculozei_6392/

lauff lautf laurf