Imprimare

Ponta: Ministrul Sanatatii verifica sa nu punem pe lista de compensate numai ce vor unele firme

Premierul Victor Ponta a declarat ca noul ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, trebuie sa verifice in primul rand ca pe lista cu medicamente compensate sa nu fie pus "numai ce vor unele firme" si probabil intr-o luna-doua aceasta lista va fi finalizata, scrie Agerpres.

"Domnul Nicolaescu a actualizat-o in 2008, dupa care, fiind ministru un an si jumatate, nu a mai actualizat-o, dar in opozitie se intampla toate lucrurile mai usor. Noul ministru, domnul Banicioiu, are de verificat in primul rand sa nu punem acolo pe lista numai ce vor unele firme si va anunta cand putem sa facem lista. Acolo e o bataie tot timpul (n.r. — referire la firmele care se ocupa cu medicamente). Daca domnul Nicolaescu, din 2008 pana astazi, nu a reusit sa o rezolve, probabil ca domnul Banicioiu intr-o luna-doua va face ce nu a facut domnul Nicolaescu intr-un an jumatate", a spus premierul la Palatul Parlamentului.

Fostul ministru al Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu, a anuntat in plenul Camerei Deputatilor ca PNL a depus o motiune intitulata "Guvernul Ponta III ameninta viata pacientilor: amana lista de medicamente compensate".

 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ponta-ministrul-sanatatii-verifica-punem-lista-compensate-firme_6394/

lauff lautf laurf