Imprimare

Studentii la farmacie, invitati la Congresul National de la Iasi

Congresul National al Studentilor Farmacisti se desfasoara la Iasi, in perioada 2-6 aprilie 2014, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi.

Tema manifestarii este New actions for old drugs si se refera la gasirea de noi utilizari pentru medicamente deja folosite la scara larga, a caror efecte secundare si/sau reactii adverse sunt in mare masura cunoscute. Aceasta abordare are un dublu avantaj: unul economic, studiile preclinice nemaifiind necesare, ceea ce reduce semnificativ investitia in dezvoltarea medicamentului; timpul de cercetare este scurtat, astfel incat companiile farmaceutice isi pot amortiza mai repede investitia, precum si un avantaj social, intrucat se cunoaste foarte bine potentialul daunator al medicamentelor respectiv si raportul beneficiu-risc.

Aceasta strategie a stimulat evolutia industriei farmaceutice. in prezent, la nivel mondial, sunt restudiate numeroase substante, lucru facilitat de dezvoltarea de catre programatori a unor softuri ce analizeaza similaritatea structurilor substantelor farmaceutice, dar si interactiunea acestora cu receptorii reprezentati in mediul virtual. De asemenea, noi descoperiri biochimice, precum receptori si substante endogene modulatoare implicate in farmacocinetica medicamentelor, au avut un impact pozitiv asupra progresului acestei industrii.

La congres vor participa peste 250 de studenti din intreaga tara. Programul manifestarii cuprinde:

- Activitati stiintifice (Sesiune de comunicari stiintifice)
- Concursuri educationale (Aptitudini clinice, Comunicarea cu pacientul)
- Workshop-uri
- Training-uri despre leadership si munca in echipa
- Adunarea Generala a Federatiei Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania
- Actiuni de socializare.

La finalul evenimentului se vor acorda premii celor mai buni studenti de la fiecare sectiune pentru Sesiunea de comunicari stiintifice si concursurile de Aptitudini clinice si Comunicare cu pacientul.

Anul acesta, echipa SSF Iasi isi propune sa le ofere oaspetilor congresului ocazia de a cunoaste Moldova zilelelor noastre si celor mai apropiati de Targul Iesilor sansa de a coopera spre a obtine imaginea unei comunitati, in care predomina ideea de organizare, cultura, evolutie si deschiderea catre noi idei si oportunitati.

Evenimentul ajuns la cea de-a XII-a editie este organizat de Societatea Studentilor Farmacisti Iasi in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi si Federatia Asociatiilor Studentilor Farmacisti din Romania si reprezinta cea mai importanta manifestare educationala a studentilor farmacisti din toate centrele universitare romanesti: Iasi, Cluj-Napoca, Bucuresti, Craiova, Constanta, Targu-Mures, Oradea, Timisoara.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/studentii-farmacie--invitati-congresul-national-iasi_6399/

lauff lautf laurf