Imprimare

Banicioiu: Lista de compensate a fost evaluata de catre o singura persoana

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca o singura persoana a evaluat cele 167 de molecule noi care compuneau lista de medicamente compensate si gratuite propusa de fosta conducere a institutiei, scrie Agerpres.

"Compartimentul de evaluare de la MS a fost compus dintr-o singura persoana care a evaluat cele 167 de molecule noi. Nu as vrea sa iau decizii care va vor afecta negativ. Sa nu cheltuim toti banii pentru lucruri care nu sunt necesare, ci pentru molecule necesare", a spus reprezentantul MS la Forumul Pacientilor.

El a precizat ca impreuna cu echipa de la CNAS incearca sa rezolve cat mai repede problema listei de medicamente compensate si gratuite. Banicioiu a sustinut ca nu-l intereseaza disputa dintre producatorii de medicamente generice si cei de medicamente noi, ci sa se regaseasca in lista medicamente utile pentru pacienti.

"Ma intereseaza daca putem sa luam molecule noi la preturi mici. Inteleg ca lista veche, care este de sase ani in vigoare, nu contine doar molecule folositoare", a afirmat demnitarul.

Referindu-se la data vehiculata de fostul ministru Eugen Nicolaescu de intrare in vigoare a pachetului de servicii de baza, 1 aprilie, Banicioiu a sustinut ca aceasta a fost inaintata la "modul de declaratie politica".

Situatia Institutului Cantacuzino

In ceea ce priveste Institutul Cantacuzino, ministrul a spus ca de saptamana viitoare se va pune la cale o strategie de functionare a acestuia.

Intrebat daca este de vina fostul ministru de ceea ce s-a intamplat cu productia de vaccin antigripal, Nicolae Banicioiu a raspuns: "Eu cred ca Raportul OMS este destul de clar. Nu confirma nici suspiciunile legate de sabotaj si nici alte chestiuni enuntate public intr-un mod care denota o tratare superficiala a subiectului".

In opinia acestuia, ceea ce s-a intamplat la Institutul Cantacuzino reprezinta o chestiune de 'management defectuos' si o presiune exercitata 'intr-un mod nejustificat'.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/banicioiu-lista-compensate-evaluata-singura-persoana_6396/

lauff lautf laurf