Cercetatorii europeni, invitati sa depuna propuneri in cadrul programului de cercetare in virusologie
Intre 1 si 15 mai, cercetatorii europeni sunt invitati sa propuna idei noi de cercetare avand ca obiectiv vindecarea bolilor virale cronice. Ca parte a angajamentului Bristol-Myers Squibb in virusologie, aceste proiecte reprezinta o oportunitate in special pentru specialisti si tineri cercetatori pentru a accelera solutii noi care pot conduce catre tratamente curative in HIV, hepatita B si hepatita C.
“Asteptam cu bucurie aplicatiile de anul acesta si sustinerea generatiei urmatoare de cercetatori si oameni de stiinta dedicati imbunatatirii tratamentelor si realizarii unor progrese in ceea ce priveste ingrijirea pacientilor”, a spus dr. George Hanna, vicepresedinte Dezvoltare HIV, Bristol-Myers Squibb.
“Partnering for Cure” este initiativa stiintifica pan-europeana care sprijina cercetarea inovativa si face posibila colaborarea si impartasirea cunostintelor in cadrul comunitatii virusologilor.
Programul Partnering for Cure este condus de catre Partnering for Cure Faculty, un grup de experti clinicieni si cercetatori din intreaga Europa si se axeaza pe trei directii – educatie, dialog si cercetare stiintifica. Odata incheiata perioada de depunere, grupul de experti va evalua aplicatiile anonime si va acorda patru distinctii. Cele patru aplicatii premiate vor beneficia de suportul companiei Bristol-Myers Squibb in valoare totala de peste 300.000 euro.
“Acum asteptam noi propuneri pentru a ne extinde colaborarea intre clinici si pentru a continua lupta impotriva bolilor virale cronice prin programul de cercetare din 2014 al Partnering for Cure”, a declarat profesorul Jürgen Rockstroh, presedintele grupului de experti.
Matthieu Perreau, Centrul Spitalicesc Universitar Vaudois (CHUV) Departamentul de Imunologie si Alergologie, Elvetia, a fost unul dintre cei patru care au beneficiat anul trecut de programul de cercetare Partnering for Cure pentru proiectul sau - Identificarea populatiei/populatiilor celulare de limfocite T CD4 cu memorie de la nivelul tesutului limfoid care asigura replicarea virala competenta a virusului HIV- 1.
“Acest grant mi-a oferit oportunitatea de a-mi indeplini visul si de a demara proiectul ce ar putea avea un impact in cadrul comunitatii virusologilor. Este o onoare pentru mine sa fiu parte a acestei initiative extraordinare si astept cu nerabdare sa lucrez alaturi de colegii mei cercetatori pentru a gasi un tratament curativ”, remarca Perreau.
Proiectele ce vor primi suport din partea Bristol-Myers Squibb vor fi anuntate la 1 decembrie 2014, Ziua Mondiala de Lupta impotriva SIDA.
Despre Partnering for Cure
Programul Partnering for Cure este un program european de educatie medicala dezvoltat ca parte a angajamentului continuu al Bristol-Myers Squibb pentru cercetarea in virusologie, educatie si transformarea perspectivelor clinice pentru pacientii cu boli virale cronice. Programul se concentreaza asupra cercetarilor recente si in derulare in tratamentul HIV, HBV si HCV. Obiectivele Partnering for Cure sunt:
• Sa asigure educatie medicala medicilor interesati de domeniul virusologiei;
• Sa asigure suport cercetatorilor care activeaza in domeniul virusologiei;
• Sa asigure un forum de discutii intre medici si cercetatori privind descoperirile din virusologie pentru identificarea unui tratament curativ cu scop de vindecare.
Prin initiativa Partnering for Cure, Bristol-Myers Squibb isi subliniaza angajamentul in sustinerea virusologiei, un angajament strans legat de experienta de durata a companiei in acest domeniu precum si de cercetarea continua in ceea ce priveste HIV si hepatitele virale. La nivel global infectiile virale cronice au un aport semnificativ privind incidenta si prevalenta bolilor cronice precum si mortalitatea precoce. In decembrie 2012, Studiul Global privind Incidenta Bolilor raporta 1.465.000 de decese cauzate de infectia HIV/SIDA si 1.445.000 de decese cauzate de hepatitele virale in 2010. Infectiile cu virusurile hepatitice B si C determina de asemenea un procent anual estimat de 57% din cazurile de ciroza hepatica si respectiv 78% din cele de cancer hepatic primar. Desi in ultimul deceniu au fost facuti pasi importanti in aceasta directie, raman in continuare nevoi medicale semnificative de solutionat si oportunitatea unui tratament cu scop curativ de vindecare, in special pentru HIV.
Proiectele de cercetare pot fi inscrise de catre oamenii de stiinta interesati sunt la adresa www.bms.com/israpplications. Vor avea prioritate propunerile de cercetare in domeniul stiintei translationale cu relevanta clara pentru dezvoltarea clinica a unui tratament curativ in hepatita virala sau in infectia HIV.
Angajamentul Bristol-Myers Squibb in domeniul virusologiei
De peste 20 de ani, Bristol-Myers Squibb colaboreaza strans cu comunitatea specialistilor din domeniul virusologiei pentru a sprijini nevoile pacientilor care traiesc cu HIV, hepatita B si hepatita C –dezvoltand si furnizand medicamente, sustinand eforturile de educatie medicala si cercetare clinica si imbunatatind accesul la tratament in tarile in curs de dezvoltare.