Imprimare

Un nou proiect de orientare in cariera, lansat in liceele din Bucuresti

Proiectul de orientare in cariera „Promisiuni pentru Viitor” ofera liceenilor din Bucuresti oportunitatea sa se familiarizeze cu profesiile de medic si de farmacist prin dialogul cu profesionistii din domeniul medical.

Elevii vor avea oportunitatea sa participe la intalniri de mentorat, vor putea castiga burse de merit si sa efectueze vizite de practica in farmacii si in spitale.

Obiectivul proiectului este de a stimula performanta scolara si buna conduita educationala a elevilor in vederea atingerii obiectivelor pe termen lung referitoare la intrarea in mediul academic si construirea unei cariere profesionale.

„Ne dorim ca, incepand cu acest an, sa fim aproape elevilor care sunt curiosi sa afle mai multe informatii despre profesia de medic si cea de farmacist. Vrem sa ii ajutam sa isi contureze o imagine aproape de realitate cu privire la aceste doua profesii si, de ce nu, sa descopere daca au motivatia de a se orienta spre domeniul medical ca plan de viitor. Le vorbim, asadar, despre doua profesii nobile, doua dintre profesiile care le permit sa aduca valoare societatii si pacientilor, sa ii ajute pe acestia din urma sa aiba o viata mai sanatoasa”, a declarat Adrian Grecu, general manager Abbott Products Romania.

Astfel, in lunile aprilie si mai, echipa „Promisiuni pentru Viitor”, formata dintr-un medic si un farmacist, va interactiona cu elevii pe parcursul celor zece vizite in cinci licee din Bucuresti cu clase de profil real si stiintele naturii.

Concurs de eseuri pentru liceenii din anii terminali

Liceenii vor avea oportunitatea sa afle mai multe informatii despre cele doua profesii din perspectiva experientei profesionale a practicienilor; acestia vor putea participa la un concurs de eseuri online in perioada 5 mai – 13 iunie.

Concursul este adresat tuturor elevilor de clasa a X-a si a XI-a din Bucuresti. Pentru inscriere, participantii vor redacta un eseu pentru una dintre cele doua sectiuni „Medic pentru o zi” sau „Farmacist pentru o zi” in care isi vor imagina cum ar fi o zi din viata lor in calitate de profesionisti in domeniul medical, care ar fi deciziile pe care le-ar lua si care ar fi activitatile desfasurate. Juriul format din reprezentanti ai partenerilor va puncta acuratetea cu care vor fi prezentate activitatile specifice celor doua profesii, creativitatea de care vor da dovada elevii precum si argumentarea punctelor de vedere.

In etapa pilot de anul acesta, vizitele in licee se vor desfasura cu participarea unui numar total estimat de 500 de elevi, urmand ca anul viitor sa fie luata in considerare extinderea proiectului si in alte orase.

Concursul de eseuri online se desfasoara pe website-ul proiectului promisiunipentruviitor.ro, unde elevii pot gasi si marturii personale din partea tinerilor profesionisti in domeniul medical precum precum si informatii utile privind orientarea lor catre Universitatea de Medicina si Farmacie.

Initiativa are la baza cercetarea de piata efectuata in luna octombrie a anului trecut potrivit careia, din perspectiva studentilor inclusi in studiu, profesiile de medic si de farmacist nu sunt atat de apreciate in randul tinerilor. Pe de alta parte, potrivit populatiei adulte intervievate, Facultatea de Medicina si cea de Farmacie raman in topul preferintelor parintilor in proportie de aproximativ 60% in ceea ce priveste optiunea pentru viitorul propriilor copii.

Proiectul este derulat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, la initiativa companiei Abbott in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si Colegiul Farmacistilor din Romania.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/proiect-orientare-cariera--lansat-liceele-bucuresti_6407/

lauff lautf laurf