Imprimare

Colegiul Farmacistilor, membru al Grupului Farmaceutic din Uniunea Europeana

Incepand de anul acesta, Colegiul Farmacistilor din Romania este membru in Biroul Executiv al Grupului Farmaceutic al Uniunii Europene (PGEU).

PGEU este format din asociatiile profesionale si patronale ale comunitatilor farmacistilor din 33 de tari membre ale Uniunii Europene. In prezent PGEU are 26 de membri ordinari si 7 membri observatori.

In conducerea acestui for european al farmacistilor, PGEU, Romania se afla alaturi de alte 7 tari europene: Bulgaria, Irlanda, Italia, Olanda, Slovacia, UK, Ungaria. Biroul Executiv este condus de Stefan Krchnak , reprezentantul Slovaciei, care este totodata si presedintele PGEU pentru anul 2014. Din Comitetul Executiv face parte si primvicepresedintele PGEU, Jan Smith, reprezentantul Olandei.

Reprezentantul tarii noastre, din partea Colegiului Farmacistilor din Romania, este farm. Silviu Laurentiu Constantinescu.

Domnul farmacist Silviu Laurentiu Constantinescu este vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor Prahova din octombrie 2011 si reprezentantul CFR in PGEU din anul 2012. In cadrul Grupului farmaceutic european, acesta s-a remarcat, inca de la inceputul numirii sale , prin pozitia pe care a avut-o in privinta sustinerii proprietatii farmacistului asupra farmaciei, asa cum aceasta este legiferata in multe tari europene cu traditie, precum si prin propunerile facute in privinta completarii legislatiei farmaceutice europene. Nu in ultimul rand, alaturi de colegii farmacisti din Grecia, a militat pentru interzicerea liberalizarii pietei farmaceutice din aceasta tara, fapt pentru care a primit multumiri din partea presedintelui organizatiei profesionale a farmacistilor greci , Dimitrios Karageorgiou.

Activitatea domnului Constantinescu in cadrul PGEU a determinat alegerea Romaniei in Biroul executiv al acestei organizatii profesionale de nivel european.

La conferinta CFR din luna mai 2013, cu tema ”Farmacia romaneasca incotro?”, farm. Constantinescu a facut toate diligentele necesare pentru a asigura prezenta la lucrarile conferintei a d-lui John Chave, secretarul general al PGEU. Farmacistii prezenti la aceasta conferinta, au avut prilejul sa audieze prezentarea d-lui John Chave, despre situatia farmaciei in tarile membre ale UE precum si o perspectiva asupra viitorului profesiei de farmacist.

La conferinta pe care CFR o va organiza in 5-6 iunie 2014, cu tema ”Publicitatea medicamentelor-Punctul pe i”, Constantinescu va asigura prezenta lui Piotr Bohater, reprezentantul Poloniei in PGEU, care va prezenta legea poloneza privind publicitatea medicamentelor.

Prezenta Romaniei in conducerea PGEU, este un eveniment de o deosebita importanta pentru lumea farmaceutica , imbunatatirea imaginii tarii noastre in Europa fiind una dintre prioritatile Colegiului Farmacistilor din Romania.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/colegiul-farmacistilor--membru-grupului-farmaceutic-uniunea-europeana_6415/

lauff lautf laurf