Imprimare

ARPIM: Vor fi introduse 17 medicamente de ultima generatie in lista de compensate, fiind un pas important pentru pacientii romani

Introducerea pe lista medicamentelor compensate si gratuite a 17 medicamente de ultima generatie destinate tratarii afectiunilor rare reprezinta un prim pas important pentru pacientii din Romania, conform reprezentantilor Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) intr-un comunicat de presa.

"Facilitarea accesului la tratamente de ultima generatie al oamenilor care sufera de boli rare este o veste buna, atat pentru ei, cat si pentru sistemul de sanatate romanesc, care face astfel primii sai pasi in reforma", sustine Calin Galaseanu, presedintele ARPIM, potrivit comunicatului de presa.

Alaturi de cele 17 terapii de ultima generatie deja introduse pe lista, mai exista 150 de medicamente depuse initial spre evaluare care, conform calendarului anuntat de autoritati, vor fi reevaluate si introduse pe lista medicamentelor compensate la data de 30 octombrie.

"Suntem increzatori ca acest prim pas nu este si singurul, iar autoritatile romane isi vor respecta angajamentul asumat si vor oferi tuturor pacientilor, de la 1 noiembrie 2014, acces la terapiile inovatoare pe care acestia le asteapta de mai bine de 6 ani. ARPIM isi arata in continuare deschiderea la dialog si isi ofera expertiza sa construita in ani de experienta la nivel international, astfel incat procesul pentru deschiderea listei de medicamente compensate sa poata fi finalizat conform standardelor europene si in cel mai scurt timp posibil", a explicat Calin Galaseanu.

Autoritatile au anuntat introducerea pe lista medicamentelor compensate si gratuite a 17 noi medicamente destinate tratarii afectiunilor rare. Astfel, de la 1 iunie pacientii care sufera de aceste boli vor putea avea acces la tratament la acelasi nivel cu ceilalti pacienti europeni.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/arpim-introduse-17-medicamente-ultima-generatie-lista-compensate--fiind-pas-important-pacientii-romani_6426/

lauff lautf laurf