Imprimare

UMF Carol Davila a demarat un proiect de cercetare doctorala si postdoctorala

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti a demarat proiectul intitulat „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)”, proiect cofinantat din fonduri europene, pe o durata de un an si jumatate.

Proiectul va fi implementat in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti si cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de cresterea si imbunatatirea participarii la programele doctorale si postdoctorale in domeniile stiintelor fundamentale din sanatate: medicina experimentala, specialitati medicale si de laborator, farmacie, medicina dentara, stomatologie, kinetoterapie/fiziokinetoterapie, biotehnologii, materiale, produse si procese inovative, cercetare socio-economica si umanista, incurajand domenii interdisciplinare si programele de cercetare in cotutela.

Grupul tinta al proiectului este reprezentat de 110 doctoranzi si 40 cercetatori postdoctorali, din cele trei centre universitare. Astfel, UMF „Carol Davila” va acorda burse unui numar de 85 de doctoranzi si 30 de cercetatori postdoctorali; UMF Targu Mures are inclusi 5 doctoranzi in proiect, iar Universitatea Politehnica din Bucuresti va inscrie 20 de doctoranzi si 10 cercetatori postdoctorali.

Pentru un doctorand se va plati suma de 1800 de lei pe luna, iar pentru un cercetator postdoctoral, 3700 de lei si sprijin pentru mobilitati universitare in spatiul Uniunii Europene pe parcursul pregatirii in cadrul studiilor universitare de doctorat, respectiv studiilor postdoctorale de cercetare avansata.

Bursele vor fi acordate pentru o perioada de 16 luni. Sprijinul acordat doctoranzilor si cercetatorilor postdoctorali contribuie la cresterea interesului pentru ciclul de studii universitare de doctorat, respectiv cel de studii postdoctorale de cercetare avansata, si la imbunatatirea formarii cercetatorilor prin accesul la resurse de invatare si cercetare.

„Pe termen scurt si mediu, vor fi atrasi si sustinuti in cariera de cercetare un numar de 150 de tineri absolventi si cercetatori postdoctorali si se va investi in dezvoltarea profesionala a acestora. Pe termen mediu si lung, prin cresterea nivelului de pregatire si, implicit, a competitivitatii resursei umane se creeaza conditiile unei dezvoltari economice durabile, element a carui importanta este amplificata de caracterul interregional al proiectului, cu impact la nivel national”, a spus intr-un comunicat managerul de proiect, prof. dr. Daniela Ion.

Informatii despre acest proiect pot fi accesate aici. De asemenea, pot fi cerute informatii despre desfasurarea proiectului „Cercetarea doctorala si postdoctorala prioritate a invatamantului superior romanesc (Doc-Postdoc)” – POSDRU/159/1.5/S/13739 - si la adresa de mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la sediul de implementare al proiectului din cadrul Institutului "Matei Bals" din Capitala, Academia Europeana HIV/SIDA si de Boli Infectioase.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/umf-carol-davila-demarat-proiect-cercetare-doctorala-postdoctorala_6431/

lauff lautf laurf