Imprimare

Prof. Sandesc: Lista de medicamente ar trebui actualizata continuu

Lista de medicamente compensate si grauite ar trebui actualizata in mod continuu, si nu periodic, a anuntat prof. dr. Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

„Ceea ce ne propunem noi este o noua paradingma in ceea ce priveste lista de compensate. Aceasta actualizare nu e normal sa se faca o data la 6 ani, ea trebuie sa fie un proces continuu, prin care, atunci cand un medicament nou apare si isi arata beneficiile conform standardelor internationale, el sa poata fi evaluat si eventual introdus. De asemenea, procesul trebuie sa includa un mecanism de scoatere din lista a medicamentelor care nu isi mai regasesc justificarea din cauza faptului ca au aparut alte medicamente mai eficiente”, a explicat prof. Sandesc.

Aceasta lista a fost revizuita in mandatul minstrului Nicolae Banicioiu, pentru ca: „Din consultarile cu specialisii, chiar cu liderii specialitatilor implicate in realizarea listei, evident ca aceasta continea o serie de probleme majore care o transformau intr-un intrument care nu era in beneficiul pacientilor”, a adaugat secretarul de stat.

Una dintre schimbari la lista de medicamente gratuite si compensate a fost introducerea a 17 molecule orfane noi.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/prof--sandesc-lista-medicamente-trebui-actualizata-continuu_6433/

lauff lautf laurf