Imprimare

Abbott a preluat compania farmaceutica CFR Pharmaceuticals din Chile

Abbott a anuntat preluarea companiei farmaceutice CFR Pharmaceuticals, achizitie prin intermediul careia producatorul american isi consolideaza prezenta pe piata de profil din America Latina.

Preluarea face parte din strategia de dezvoltare pe termen lung a Abbott, care isi dubleaza in acest astfel cota de piata in aceasta regiune pe segmentul produselor farmaceutice mature. Valoarea achizitiei este de aproximativ 2,9 miliarde de dolari si plaseaza Abbott in topul primelor 10 companii farmaceutice din tarile de origine latina.

„Aceasta decizie strategica are legatura directa cu angajamentul si viziunea noastra pe termen lung de a ne consolida prezenta pe pietele in curs de dezvoltare. Acest proces va continua si credem noi ca va avea un impact pozitiv si in Estul Europei, inclusiv in Romania atat pentru companie cat si pentru pacientii pe care ii deservim. Avem toata increderea ca procesul de tranzitie al CFR Pharmaceuticals se va incheia cu succes, asa cum este estimat pentru sfarsitul celui de-al treilea trimestru al acestui an.” a declarat Adrian Grecu, General Manager Abbott Romania.

Potrivit previziunilor, se asteapta ca piata farmaceutica din America Latina sa raporteze anul acesta vanzari de aproximativ 73 de miliarde de dolari, acestea urmand sa atinga pragul de 124 de miliarde de dolari pana in 2018, rata de crestere fiind aproape dubla, chiar tripla fata de cea a pietelor dezvoltate.

Cu ocazia extinderii portofoliului, Abbott estimeaza ca va avea o crestere de 900 de milioane de dolari raportata la cifra de vanzari pentru anul 2015 si anticipeaza o dublare a vanzarilor in urmatorii ani.

In prezent, CFR Pharmaceuticals este prezenta in 15 tari din America Latina si are in portofoliu mai mult de 1.000 de produse. Portofoliul acesteia este in mare parte aliniat la specificului celui detinut de Abbott si acopera principalele arii terapeutice precum sanatatea femeii, boli ale sistemului nervos central, afectiuni cardiovasculare si respiratorii. Compania are aproximativ 7.000 de angajati, detine divizii de R&D si de productie in Chile, Columbia, Peru si Argentina.

Despre Abbott

Prin dezvoltarea de produse si tehnologii inovatoare, compania internationala Abbott are ca obiectiv imbunatatirea vietii membrilor comunitatilor in care este prezenta. Cu un numar de aproximativ 70.000 de angajati, compania activeaza in peste 150 de tari si ofera un portofoliu care cuprinde atat produse pentru diagnostic, instrumente medicale, produse nutritionale dar si medicamente mature recunoscute. Abbott este prezenta in Romania cu urmatoarele divizii - diagnostic (ADD), diabet (ADC), vascular (AVD), optica medicala (AMO), diagnostic molecular (AMD) si medicamente mature (EPD).

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/abbott-preluat-compania-farmaceutica-cfr-pharmaceuticals-chile_6435/

lauff lautf laurf