Imprimare

Fabrica din Brasov va iesi din reteaua globala de productie a GSK pana la sfarsitul lui 2015

GSK va inainta catre inchiderea fabricii din Brasov si se anticipeaza ca aceasta inchidere va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2015, in urma unui proces riguros de vanzare ce a avut loc in ultimele 10 luni.

“In tot acest timp, ne-am asigurat ca desfasuram o cautare riguroasa a unor potentiali cumparatori si ca fiecare oportunitate a fost revizuita foarte atent, atat pentru angajati, cat si pentru fabrica. Din pacate, GSK nu este in pozitia de a conveni asupra unei solutii viabile cu niciuna dintre partile interesate”, se arata intr-un comunicat de presa.

In iunie 2013, GSK a anuntat decizia ca fabrica din Brasov sa iasa din reteaua globala de productie pentru formele orale solide. Aceasta decizie a fost determinata de supracapacitatea de productie in actuala retea de doze orale solide a GSK. Astfel, capacitatea de productie a fabricii din Brasov este insuficient utilizata si nu exista potential de crestere pe termen lung pentru ca alte produse sau volume sa fie fabricate aici, din cauza unor limitari tehnologice si a echipamentelor. De la anuntul initial, GSK a explorat foarte atent oportunitatile de a vinde fabrica din Brasov catre o terta parte, cu un acord tranzitoriu de productie.

Au existat o serie de criterii pe baza carora GSK a desfasurat analiza, un criteriu-cheie fiind acela ca GSK a cautat un cumparator care sa asigure locuri de munca pentru cat mai multi dintre angajatii fabricii, pentru cat mai mult timp posibil, avand, in acelasi timp, un sens pentru business-ul GSK. Pentru a realiza acest lucru, discutiile au fost purtate in jurul acordului tranzitoriu de productie.

GSK a lucrat cu companiile interesate si a efectuat analize aprofundate pentru a intelege mai multe despre companiile interesate si planurile lor specifice pentru viitorul pe termen lung al fabricii. GSK nu a fost in pozitia de a conveni asupra unei solutii viabile cu niciuna dintre partile interesate.

Comentand asupra deciziei, Mariana Cismaru, Directorul fabricii din Brasov, a spus: “A fost un proces complex si a fost important sa luam in considerare toti factorii pentru a lua o decizie atenta si bine fundamentata. Angajatii din Brasov au avut o contributie semnificativa la succesul GSK de-a lungul anilor, iar aceasta decizie nu reflecta sub nicio forma performanta echipei din Brasov".

“GSK regreta sincer impactul pe care aceasta decizie o are asupra oamenilor prin pierderea locurilor de munca. GSK va face tot ce poate pentru a ajuta angajatii fabricii sa treaca prin aceasta perioada dificila. Ca intotdeauna, vom trata angajatii corect, cu respect si integritate si le vom oferi sprijinul necesar. Pachete compensatorii, suport in gasirea unui nou loc de munca, consiliere si alte forme de asistenta vor fi, de asemenea, oferite angajatilor fabricii”, se mai arat in comunicat.

In prezent, 236 de persoane lucreaza in fabrica din Brasov. Productia va continua aici pana cand toate produsele vor fi transferate catre site-uri alternative ale GSK, in Polonia si Spania. Fabrica din Brasov a fost infiintata in 1994.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/fabrica-brasov-iesi-reteaua-globala-productie-gsk-pana-sfarsitul-2015_6446/

lauff lautf laurf