Imprimare

Elevi pregatiti pentru o viitoare cariera in domeniul farma

In acest weekend, la Colegiul National Ion Creanga a avut loc competitia Bridge to Employment (BTE) Innovation Challenge la care au participat 50 de elevi de liceu inscrisi in programul BTE, derulat de Janssen si Junior Achievement Romania.

Lucrand in echipe, elevii au fost provocati sa dea cele mai creative solutii pentru a descrie farmacia anului 2040 din punct de vedere al locatiei, oamenilor care lucreaza, modelului de afacere, tehnologii folosite, mod prescriptie medicamente si a modului de interactiune cu posibilii clienti.

In viziunea echipei de pe locul I, farmacia viitorului va fi dotata cu un sistem de scanare care sa indice pe imaginea 3D a pacientului eventualele afectiuni, laborator pentru cercetare si dezvoltare de medicatie personalizata, aparatura pentru efectuarea de analize amanuntite, precum si serviciul de livrare la domiciliu a medicamentelor.

"In cadrul BTE Innovation Challenge am avut ocazia sa imi exersez abilitatile de prezentare si sa descopar mai multe informatii despre industria farmaceutica de la consultanti voluntari cu experienta in domeniu.", sustine Maria-Teodora Luca, (Colegiul National Ion Creanga Bucuresti), eleva participanta in cadrul programului.

Competitia face parte din programul Bridge to Employment (BTE), derulat de Janssen si Junior Achievement, in perioada 2013-2016. In cadrul programului, 50 de elevi de clasa a X-a beneficiaza de pregatire, inca din timpul scolii, pentru o cariera medicala. Prin interactiunea cu profesionisti din domeniul medical, cursuri, evenimente si sesiuni de mentorat, elevii devin mai increzatori, motivati si pregatiti pentru a urma o facultate si apoi o cariera medicala.

Cei 50 de elevi participanti la program studiaza la Colegiul National Gheorghe Lazar si Colegiul National Ion Creanga din Bucuresti si au fost selectati in septembrie 2013 pe baza unui set de criterii intre care motivatia pentru o cariera medicala, nivelul de cunoastere al limbii engleza, si rezultatele scolare.

Pe parcursul timpului de lucru, elevii au beneficiat de consultanta din partea voluntarilor de la Janssen si Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB).

"Este extraordinar sa putem fi din nou in preajma elevilor de liceu, noi fiind actualmente profesionisti in domeniul medical. Primim o doza puternica de optimism si incredere ca, in viitor, lumea va fi un loc mai bun. Motivul? Pentru ca acesti tineri vor face lucrurile intr-un mod diferit, si deja fac lucrurile altfel. Ne simtim foarte privilegiati, in calitate de angajati ai companiei Johnson & Johnson, ca am putut aduce acest program si in Romania. Ne vom implica in totalitate pentru a le putea oferi o sansa reala sa-si poata construi un viitor in domeniul sanatatii.", a declarat Angeliki Economou, HR Manager Janssen Romania.

La nivel global, programul Bridge to Employment are o traditie de peste 20 de ani si este sustinut de Janssen in tari din Europa, Africa, America de Sud, Australia si in SUA.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/elevi-pregatiti-viitoare-cariera-domeniul-farma_6438/

lauff lautf laurf