Imprimare

UE va folosi un logo pentru a garanta siguranta achizitionarii de medicamente online

Pentru a evita cumpararea de medicamente contrafacute pe Internet, consumatorii europeni vor fi ghidati de anul viitor de un logo european care garanteaza fiabilitatea farmaciilor online, a anuntat marti Comisia Europeana, informeaza Agerpres.

Din a doua jumatate a anului 2015, logoul, reprezentand o cruce pe un fundal verde, va fi postat pe site-urile vanzatorilor de incredere. Cu un click pe acest logo, consumatorul va fi trimis pe pagina web a autoritatii nationale care stabileste lista distribuitorilor autorizati.

Punerea in aplicare a acestui sistem revine statelor membre, care vor avea un an pentru a se pregati, a precizat Comisia intr-un comunicat. in cazul in care farmacia nu este listata, consumatorul este sfatuit sa nu faca nicio achizitie.

'Un medicament contrafacut poate fi in cel mai bun caz ineficient, insa poate de asemenea nociv si chiar letal', a avertizat comisarul pentru sanatate, Tonio Borg.

Logoul a fost creat ca parte a unei actiuni lansate in 2008 de executivul de la Bruxelles impotriva medicamentelor contrafacute si a proliferarii acestora prin comercializarea lor online, care a condus la un nou cadru legislativ in 2013.

Interpol a anuntat in luna mai ca a confiscat 9,4 milioane de medicamente contrafacute si potential letale, in cadrul unei operatiuni efectuate simultan in 111 tari si care a vizat site-urile de vanzari. Peste 10.600 de site-uri au fost inchise in cadrul acestei operatiuni.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/ue-folosi-logo-garanta-siguranta-achizitionarii-medicamente-online_6451/

lauff lautf laurf