Imprimare

Criteriile pentru evaluarea medicamentelor de pe lista de compensate, aproape stabilite

Criteriile pentru evaluarea medicamentelor ce se vor afla pe noua lista de medicamente compensate si gratuite vor fi facute publice printr-un ordin, in aceste zile, conform Marius Savu, presedintele Agentiei Nationale pentru Medicamente si Dispozitive Medicale, in cadrul unei dezbateri.

„Eu sper ca astazi (n.r. 21 iulie) sa se finalizeze foarte clar criteriile care trebuie respectate de orice compantie farmaceutica ce doreste sa introduca un medicament pe lista. Probabil ca in cursul zilei de azi, maine, cel tarziu poimaine va fi publicat acest ordin, lucru care va da posibilitatea celor interesati sa inceapa sa depuna dosarele la ANM in asa fel incat sa lucram pe moleculele cerute”, a explciat Savu.

In ceea ce priveste medicamentele care se afla deja pe aceasta lista, el a adaugat ca: „evaluare se va face pe baza criteriilor care vor aparea si ele. De saptamana viitoare noi vom incepe sa lucram, eu sper ca cel putin un prim draft sa fie gata catre sfarsitul verii”.

Astfel, se doreste ca noua lista sa fie pusa in functiune din acest an, iar in ea ar trebui sa se regaseasca acele molecule de care bolnavii romani au intr-adevar nevoie.

„Probabil ca o sa avem o lista de compensate in toamna. Avand in vedere cat timp a durat pana la reactualizare, cel mai important lucru este ca pe acesata lista sa se regaseasca medicamente de care oamenii au intr-adevar nevoie, si nu acele medicamente care sunt niste consumatoare de bani fara sa aduca un plus valoare din punctul de vedere al eficientei pentru bolnavi”, a mai explicat Marius Savu.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/criteriile-evaluarea-medicamentelor-lista-compensate--aproape-stabilite_6466/

lauff lautf laurf