Imprimare

Companii farmaceutice japoneze testeaza tratamente personalizate de cancer pe baza datelor genetice

Un grup de companii farmaceutice si tehnologice japoneze dezvolta un sistem menit sa personalizeze tratamentele bolnavilor de cancer, pornind de la informatia lor genetica, astfel incat sa sporeasca eficienta acestor tratamente, scrie Agerpres.

Consortiul, care include companii precum Eisai, Hitachi, IBM Japan si Fundatia Japoneza pentru Cercetarea Cancerului, studiaza relatiile intre gene, modul cum functioneaza medicamentele si tipurile de cancer.

Noua metoda va intra in faza de testare incepand din octombrie pe un esantion de circa 50 de bolnavi de cancer de colon si de stomac.Cercetatorii vor examina 90 de tipuri de gene de celule canceroase ale fiecarui pacient, pentru a gasi anumite tipare si a analiza raspunsul la tratamente in functie de fiecare structura genetica si a particularitatilor fiecarui bolnav. Rezultatele vor permite sa se puna la punct medicamente 'personalizate' pentru fiecare pacient, cu alte cuvinte dezvoltate pentru a actiona in mod specific anumite gene ale celulelor canceroase.

Proiectul, coordonat de Consortiul International al Genomului Cancerului (ICGC), este unul din putinele din lume care combina colectarea datelor genetice cu informatiile terapeutice ale fiecarui pacient in parte.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/companii-farmaceutice-japoneze-testeaza-tratamente-personalizate-cancer-baza-datelor-genetice_6465/

lauff lautf laurf