Imprimare

Prima suspiciune de Ebola in Romania

Update 11 august, ora 12:30: Pacientul care se presupunea ca are Ebola sufera de malarie, conform prof dr. Streinu Cercel. El nu a urmat tratamentul profilactic pentru malarie inainte de a pleca in Nigeria. Bolnavul a fost transferat la Spitalul Victor Babes la Sectia Boli tropicale.

Update 10 august, ora 18.00: Prof Dr. Adrian Streinu Cercel a declarat intr-o conferinta de presa ca suspiciunea de Ebola la pacientul roman internat la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti se infirma in procent de 99%. Medicul a mai precizat ca in perioada de incubatie virusul nu se transmite.

Analizele nu vor fi trimise, deocamdata, in Germania, pana cand nu vor fi finalizate investigatiile medicale de la Institutul "Matei Bals".

Membrii familiei pacientului nu au simptome de imbolnavire, insa au primit recomandarea de a ramane la domiciliu timp de 21 de zile

Prof. Streinu-Cercel spune ca pacientul sufera de doua boli succesive.

Update 10 august, ora 15.11: Prof. Dr. Streinu Cercel a declarat ca suspiciunea de Ebola nu se verifica, intrucat romanul a locuit in capitala Nigeriei, unde nu au fost identificate cazuri de Ebola.

Medicul a explicat ca Ebola nu se transmite pe cale aerogena, ci prin contact direct cu fluide si sange de la persoana infectata, avand o simptomatologie similara cu alte afectiuni.

Ploiesteanul ar putea avea malarie, toxiinfectie cu E-coli sau o alta boala tropicala.

---

Un roman, intors din Nigeria, este suspect de Ebola si a fost adus astazi, dupa ora 14.00, laInstitutul "Matei Bals" din Bucuresti, unde a fost internat intr-o rezerva speciala.

Pacientul, de 51 de ani, a fost transportat in conditii de siguranta maxima de la Spitalului de Boli Infectioase din Ploiesti. Potrivit managerului Spitalului din Ploiesti, simptomele pe care le prezinta barbatul sunt asociate infectarii cu Ebola, dar si febrei tifoide, dizenteriei sau malariei.

Pacientul suspectat de Ebola a muncit in Nigeria, de unde s-a intors pe 25 iulie. Sambata a inceput sa prezinte simptome: diaree, scaune hemoragice si stare febrila s-a prezentat la Spitalului de Boli Infectioase din Ploiesti.

Confirmarea diagnosticului va fi posibila dupa 72 de ore, intrucat analizele trebuie trimise la un laborator din Germania, singurul din Europa care poate depista acest virus, a declarat pentru Gandul.info prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Bals.

Institutul "Matei Bals" este cel desemnat in Romania sa gestioneze cazurile de ebola, fiind dotat cu toate echipamentele necesare. 

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/prima-suspiciune-ebola-romania_6477/

lauff lautf laurf