Imprimare

500 de elevi din Bucuresti s-au familiarizat cu profesiile de medic si farmacist

500 de elevi din sase licee bucurestene au fost cuprinsi in proiectul educational „Promisiuni pentru Viitor”, care a oferit liceenilor de clasa a X-a si a XI-a oportunitatea de a se familiariza cu profesia de medic si cea de farmacist, precum si de a reflecta asupra motivatiei interioare de a imbratisa o profesie din domeniul medical.

Proiectul se desfasoara in mai multe etape: vizite in licee coordonate de echipa medic – farmacist (etapa finalizata), concurs de eseuri (etapa finalizata), intalniri de mentorat, vizite de practica si burse de studiu – etape ce urmeaza a se desfasura in anul scolar 2014 – 2015, se arata intr-un comunicat.

Proiectul este derulat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, la initiativa companiei Abbott si in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si Colegiul Farmacistilor din Romania. Liceele inscrise in proiect sunt: Colegiul National „Mihai Viteazu”, Colegiul National „Ion Creanga”, Colegiul National „Sf. Sava”, Liceul Teoretic „C.A. Rosetti”, Colegiul National „I.L. Caragiale” si Colegiul National „Gh. Lazar”.

Din perspectiva elevilor, reiesita din cele 450 de chestionare completate, profesia de medic este cea mai apreciata de societate, pe locurile imediat urmatoare fiind clasate ocupatiile din domeniul juridic. Toti elevii au declarat ca intentioneaza sa urmeze o facultate odata cu finalizarea studiilor liceale, iar dintre acestia, 67% au spus ca vor face aceasta alegere in functie de domeniul in care doresc sa se specializeze, in vreme ce 19% vor fi influentati si de reputatia institutiei de invatamant.

29% dintre liceenii din proiect au spus ca isi vor alege viitoarea profesie in functie de perspectiva financiara pe care le-o va putea oferi locul de munca, in vreme ce 24% vor tine seama si de perceptia societatii asupra acesteia, iar 23% de posibilitatea de a avansa. Totodata, majoritatea elevilor au declarat ca unul dintre principalii factori de motivatie la locul de munca va fi pentru ei practicarea unor activitati diversificate si intelectuale.

In urma concursul de eseuri derulat pe platforma online a proiectului, care le-a oferit elevilor ocazia de a-si verifica motivatia interioara legata de urmarea uneia dintre profesii, au fost selectati zece finalisti care vor participa la intalniri de mentorat cu partenerii proiectului si vor avea ocazia sa asiste la o zi de lucru a medicilor si a farmacistilor prin vizitele de practica. Dintre acestia, au fost selectati cei patru castigatori ai concursului, pe baza mediilor generale obtinute in anul scolar 2013 – 2014, care vor primi o bursa de merit lunar, pe o perioada de sase luni.

Despre Abbott

Prin dezvoltarea de produse si tehnologii inovatoare, compania internationala Abbott are ca obiectiv imbunatatirea vietii membrilor comunitatilor in care este prezenta. Cu un numar de aproximativ 70.000 de angajati, compania activeaza in peste 150 de tari si ofera un portofoliu care cuprinde atat produse pentru diagnostic, instrumente medicale, produse nutritionale dar si medicamente mature recunoscute. Abbott este prezenta in Romania cu urmatoarele divizii - diagnostic, diabet, vascular, optica medicala, diagnostic molecular si medicamente mature.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/500-elevi-bucuresti-s-au-familiarizat-profesiile-medic-farmacist_6480/

lauff lautf laurf