Imprimare

Un vaccin anti-Ebola va fi testat pe oameni in SUA, incepand de saptamana viitoare

Testarea pe oameni a unui vaccin anti-Ebola va incepe in SUA, in Clinica Bethesda din apropiere de Washington, de saptamana viitoare, anunta Agerpres.

"Am primit unda verde pentru a incepe", a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase, departament al Institutului National de Sanatate.

Testele se vor efectua pe 20 de voluntari, carora li se va injecta vaccinul in brat pentru a se confirma daca este sigur si daca genereaza reactia imunologica necesara pentru apararea organismului de virusul Ebola. Va fi o prima dintr-o serie de teste, la care vor colabora si medici britanici, care vor realiza experimente in Marea Britanie, Gambia, Mali si, probabil, Nigeria.

Virusul Ebola din Africa de Vest a facut 1.552 victime din 3.069 de cazuri cunoscute in patru tari, dar numarul persoanelor infectate ar putea ajunge la 20.000, a avertizat joi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Aproximativ 40 % dintre cazurile de contaminare au avut loc in ultimele trei saptamani, a subliniat OMS, care a estimat la cel putin 490 de milioane de dolari suma de care va fi nevoie pentru putea opri epidemia care se extinde vertiginos.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/vaccin-anti-ebola-testat-oameni-sua--incepand-saptamana-viitoare_6493/

lauff lautf laurf