Imprimare

Nigeria va primi un medicament experimental pentru Ebola de la Japonia

Nigeria a anuntat ca va primi medicamentul antiviral Favipiravir din Japonia ca un posibil tratament pentru Ebola, potrivit Ministerului nigerian al Sanatatii, informeaza Agerpres.

Favipiravir, dezvoltat de compania farmaceutica nipona Fujifilm Holdings Corp, este disponibil pentru livrare imediata, a declarat ministrul sanatatii Onyebuchi Chukwu intr-o sedinta de urgenta in capitala Abuja. Medicamentul a fost aprobat in tratamentul gripei de catre Ministerul japonez al Sanatatii in luna martie.

Fujifilm Holdings poarta discutii cu Administratia Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente /US Food and Drug Administration/ pentru a incepe testarea clinica a Favipiravir ca un tratament impotriva Ebola.

"S-a dovedit ca are proprietati antivirale puternice impotriva virusului Ebola" in laborator si la pacienti, a spus ministrul in timp ce epidemia de Ebola continua sa se raspandeasca in vestul Africii, cu numarul mortilor estimat acum la 1.552, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

OMS, cu sediul la Geneva, a anuntat ca 3.069 de cazuri suspecte sau confirmate au fost raportate in Guineea, Liberia, Nigeria si Sierra Leone. Doze suficiente de Favipiravir pentru a trata aproximativ 20.000 de pacienti sunt disponibile. Nigeria a solicitat de asemenea medicamentul experimental pentru Ebola TKM-Ebola.

TKM-Ebola a fost testat pentru siguranta pe un numar mic de oameni, dar procesul a fost oprit in ianuarie cand un voluntar a dezvoltat efecte secundare moderate gastrointestinale.

Sursa http://www.paginafarmacistilor.ro/stiri-pharma/nigeria-primi-medicament-experimental-ebola-japonia_6495/

lauff lautf laurf